Antena Meniu Search
x

Ploile fac ravagii în ţară! E COD ROŞU DE INUNDAŢII în două judeţe! Cod portocaliu în alte trei

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, sâmbătă seară, o avertizare Cod roşu de inundaţii, valabilă pe râul Tutova, pe raza judeţelor Bacău şi Vaslui, până duminică dimineaţă.

la 13.05.2017, 21:43

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, sâmbătă seară, o avertizare Cod roşu de inundaţii, valabilă pe râul Tutova, pe raza judeţelor Bacău şi Vaslui, până duminică dimineaţă.

Potrivit hidrologilor, în intervalul 13 mai, ora 18:20 - 14 mai, ora 6:00, pe râurile din bazinul hidrografic Tutova - bazin hidrografic amonte Ac. Cuibul Vulturilor (judeţele Bacău şi Vaslui), ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi de niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de apărare. De asemenea, fenomenele se pot produce cu intensitate mai mare în bazinul hidrografic superior al râului Tutova, în amonte de S.H. Rădeni.

Pe de altă parte, până duminică la ora 12:00, va fi în vigoare o avertizare Cod portocaliu de inundaţii pe râul Bârlad - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (pentru bazinele hidrografice aferente judeţelor: Iaşi, Vaslui, Neamţ, Bacău şi Vrancea).

Avertizările au fost deja transmise către: Ministerul Mediului, Ministerul Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională 'Apele Române', Ministerul Administraţiei şi Internelor, S.C. Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă Prut-Bârlad şi Sistemele de Gospodărire a Apelor: Iaşi, Vaslui, Neamţ şi Bacău.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Ploile fac ravagii în ţară! E COD ROŞU DE INUNDAŢII în două judeţe! Cod portocaliu în alte trei

Breaking news

Dezastru în Turcia și Siria după cutremure. Aproape 4.900 de morți și peste 20.000 de răniți,...

Dezastru în Turcia și Siria după cutremure. Aproape 4.900 de morți și peste 20.000 de răniți, salvatorii caută supravieţuitori sub dărâmături