Antena Meniu Search
x

Video Ploile torenţiale şi vijeliile au făcut prăpăd în mai multe zone din ţară. Specialiştii nu au veşti bune

Ploile şi vijeliile au măturat din nou jumătate din ţară şi au luat o viaţă. Un băiat de 18 ani a murit înecat. Încerca să îşi salveze vacile după ce pârâul unde se adăpau animalele a crescut brusc. Ţara este în aceste zile împărţită în trei anotimpuri. În est este toamnă, în vest - vară, iar pe Transfăgărăşan iarna încă nu se dă dusă.

de Redactia Observator

la 16.06.2021, 20:22

Vezi și
  • Specialiştii anunţă că vremea capricioasă s-ar putea menţine până la jumătatea lunii iulie.

Oamenii din zona de munte a Harghitei au văzut cum apele vin cu forţă şi se revarsă peste case şi curţi. Un tânăr din satul Hoghia s-a grăbit să ia vacile de la păscut, dar n-a mai reuşit să se întoarcă cu ele. Pârâul din localitate s-a umflat, iar sătenii l-au scos inconştient din apă. Medicii nu au mai reuşit să-l resusciteze. Tot în Harghita, dar în comuna Dealu, drumul care duce spre Odorheiu Secuiesc s-a surpat.

Adrian Chiorean, Consiliul Județean Harghita: Am introdus o restricţie de 3,5 tone astfel încât maşinile mari să nu mai intre aici, să nu pună în pericol şi mai mult drumul.

În Drăguşeni, Botoşani, viiturile au lovit localitatea din toate părţile. Mai multe familii au fugit din calea apelor care au semănat groază. În altă comună, doi stâlpi de curent au luat foc.

Nori apocaliptici s-au abătut aseară deasupra Buzăului. Din fericire, nu au adus dezastrul, ci doar o ploaie de vară. În Suceava, în schimb, oamenii au ieşit azi din case cu geci şi umbrele. 

Pe acelaşi subiect

Vremea capricioasă ţine până la mijlocul lunii iulie, conform specialiştilor

La Suceava erau doar 16 grade în această dimineaţă, dar pentru că plouă, bate şi vântul, fac ca această temperatura resimţită să fie mult mai scăzută. Pe parcursul zilei, atunci când va ploua, va ajunge şi la 24 de grade Celsius.

Se poate şi mai rău. Pe Transfăgărăşan e încă iarnă. Drumul este plin de excavatoare care curăţă zăpada: "Un strat are 30-40 de centimetri zăpadă, cam două degete, vreo cinci centimetri, de gheaţă şi se sparge foarte greu". 

Robert Elekeş, purtător de cuvânt DRDP Braşov: În spatele meu este un zid de zăpadă de aproximativ 7-8 metri înălţime. În alţi ani, deja la această dată ne ajuta foarte mult faptul că vremea se încălzise şi stratul de zăpadă se topea şi de la sine.

Vara din calendar o găsim doar în vestul ţării. În schimb, în jumătatea de est a ţării, vara se lasă aşteptată. Până diseară, este cod portocaliu de ploi, vijelii şi grindină în 10 judeţe, iar până mâine dimineaţă rămâne valabil un cod galben de ploi. Vremea va fi capricioasă până la jumătatea lui iulie, spun meteorologii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Ploile torenţiale şi vijeliile au făcut prăpăd în mai multe zone din ţară. Specialiştii nu au veşti bune