Antena Meniu Search
x

E din nou INVAZIE de gândaci urât mirositori în oraşele din România. Medicii transmit avertismente

Toată România se plânge de oaspeţi nepoftiţi.  Ploşniţele cerealelor, cum se mai numesc aceşti gândaci, au invadat mai multe oraşe din România.

Vezi și

Toată România se plânge de oaspeţi nepoftiţi.  Ploşniţele cerealelor, cum se mai numesc aceşti gândaci, au invadat mai multe oraşe din România. Vin de pe câmpurile agricole, iar oamenii se plâng că nici nu îşi dau seama cum ajung în bucătării sau dormitoare.

Dezinsecţiile nu au avut efect, iar frigul, spun specialiştii, nu îi îndepărtează. Medicii avertizează că aceste insecte pot purta cu ei germeni periculoşi.

Este imaginea care oripilează tot mai mulţi români care se simt invadaţi de gândacul puturos. Dacă sunt atinse, insectele lasă un miros puternic în urmă, total neplăcut. Roiesc de obicei în jurul plantelor, iar din terasă ajung uşor în casă.

Cu o cameră, Delia a mers pe urmele lor şi a postat imaginile pe reţeaua de socializare. Imediat, mii de fani au comentat şi au povestit experienţe asemănătoare. Insectele se retrag în oraş, după ce, pe câmpuri, se adună recolta. Mai sunt numite ploşniţele cerealelor. 

Pe acelaşi subiect

În Bucureşti, invazia a fost semnalată de aproape o lună de zile. Gândacii au ajuns de pe câmpurile din jurul Capitalei, până în centru. 

Insectele nu sunt deloc inofensive, transmit şi medicii. Adrian Marinescu, medic primar boli infecţioase: "Unele boli parazitare, paraziţii, şi mai ales pentru copii, riscul e mult mai mare, ştim că într-o toxiinfecţie alimentară, la un copil mic, riscul de deshidratare şi de complicaţii este categoric mare şi există alergiile, cei care au teren alergic, vor putea să dezvolte alergii importante."

Mai multe sesizări au fost făcute către Primăria Capitalei. Oficialii susţin că au avut loc acţiuni de dezinsecţie, iar problema va fi curând rezolvată. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » E din nou INVAZIE de gândaci urât mirositori în oraşele din România. Medicii transmit avertismente