Antena Meniu Search
x

Poarta sărutului şi Masa tăcerii, acoperite de rugină după ultima restaurare

Rugina s-a aşternut peste Poarta Sărutului şi Masa tăcerii. Aşa că trebuie să înceapă iar restaurarea. De data asta, ca la carte, promit autorităţile.

Vezi și

Pătată şi ruginită. Aşa a rămas Poarta Sărutului după ultima încercare de restaurare. Stâlpii dăltuiţi odinioară cu măiestrie de Brâncuşi au fost spălaţi ca un covor ieftin. La pistol de apă sub presiune.

După jumătate de an, nimeni nu a plătit greşeala. Iar artizanii restaurării ratate, reprezentanţii centrului Constantin Brâncuşi din Târgu-Jiu, pregătesc o nouă spălare. Pentru că aşa e scris în contract.

Pentru splarea de anul trecut, primăria a plătit 11.000 de lei. Anul acesta şi-a rezervat de patru ori mai mult. După ce a fost spălată cu furtunul, în Poarta Sărutului au rămas urme adânci. Apa sub presiune a trecut prin piatra poroasă şi a dizolvat sărurile din fier.

În urma scandalului, primul ministru a anunţat o anchetă. Specialiştii n-au mai ajuns la Târgu-Jiu.  Poarta Sărutului, Coloana Infinitului şi Masa Tăcerii sunt estimate la peste ŞAPTE miliarde de dolari.

România pregăteşte înscrierea Ansamblului Monumental Calea Eroilor în lista Patrimoniului UNESCO.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Poarta sărutului şi Masa tăcerii, acoperite de rugină după ultima restaurare