Antena Meniu Search
x

Poetul național, între omagiu și uitare! Statuia lui Mihai Eminescu din Galați a fost vandalizată de peste 25 de ori

Sute de români au dat astazi testul memoriei în faţa lui Mihai Eminescu, la 168 de ani de la naşterea poetului naţional.

Vezi și

Sute de români au dat astazi testul memoriei în faţa lui Mihai Eminescu, la 168 de ani de la naşterea poetului naţional. Adunaţi în jurul statuilor lui Eminescu din toată ţara, oamenii s-au întrecut în a recita versurile nemuritoare, dar emoţiile au făcut ca poezii ca Luceafărul sau Somnoroase păsărele să cadă pradă trecerii timpului.

Gradele cu minus din termometre nu au contat pentru gălăţenii care au venit cu flori la statuia marelui poet. Domnul Popa cu greu poate fi oprit din recitat. Ştie versurile de parcă le-ar fi citit ieri.

Cuvintele lui Eminescu încă îi răsună în minte, dar parcă au căpătat alt sens. 

Hoţia şi poezia merg mână în mână la Galaţi, acolo unde statuia lui Eminescu a fost vandalizată de zeci de ori. Ultima oară - în decembrie, când mai mulţi tineri au smuls mâna muzei poetului. Opera a fost refăcută pentru sărbătoarea de astăzi, dar nu prea i-a inspirat pe mulţi.

Pe acelaşi subiect

Emoţiile le-au dat de furcă iubitorilor de poezie.

La Bistriţa, oraşul Veronicăi Micle, a fost forfotă mare în jurul monumentului. 

Dacă poeziile nu mai sunt atât de proaspete în memoria oamenilor, legendele despre Eminescu şi muza sa sunt încă vii.

Mihai Eminescu s-a născut în urmă cu 168 de ani în Botoşani, iar data de 15 ianuarie a fost decretată Ziua Culturii Naţionale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Poetul național, între omagiu și uitare! Statuia lui Mihai Eminescu din Galați a fost vandalizată de peste 25 de ori