Antena Meniu Search
x

Poiana Braşov, ocolită de turiști în perioada pandemiei

Verile trecute abia aveai loc să arunci un ac în staţiunile de la munte. Acum însă, în cea mai cunoscută zonă turistică, Poiana Braşov, pensiunile şi hotelurile sunt aproape goale.

Sorin Secli
de Sorin Secli

la 17.08.2020, 12:30

Vezi și
  • Nici familiile cu copii nu prea mai ajung aici.
  • Spaţiile de joacă sunt închise din cauza coronavirusului.

Răcorea muntelui şi aerul curat aduceau vara o mulţime de turişti dornici să se bucure de natură. Acest hotel de patru stele din Poiana Braşov era ocupat în proporţie de 95% în iulie şi august. Mulţi dintre clienţi erau angajaţi ai corporaţiilor, veniţi în teambuiding la munte. Vremurile s-au schimbat, iar singurii turişti care ajung în această perioadă la munte, vor doar să facă o plimbare. 

Nici familiile cu copii nu prea mai ajung aici. Spaţiile de joacă sunt închise din cauza coronavirusului şi nu există activităţi pentru cei mici.

Gabriel Roșca – manager de hotel: Investitorii au investit bani suficienţi, avem hoteluri dotate cu spauri, avem tot felul de locuri de joacă interioare-exterioare, avem sală de jocuri pentru copii.

Hotelierii se tem că după toate investiţiile, vor fi nevoiţi să închidă. 

Roxana Cojocea – președinte Asociația de turism Poiana Brașov: Aceşti clienţi refuză să mai vină pentru că nu au ce să facă mai ales dacă vremea este nefavorabilă. Noi nu putem funcţiona cu terase, este alt tip de climă. Trebuie neapărat să deschidem restaurantele, să deschidem piscinele, să deschidem spaţiile de joacă pentru copii.

Chiar dacă Braşovul este pe locul patru la numărul infectărilor, hotelierii din Poiană spun că niciun angajat din domeniul Horeca nu a fost infectat până acum cu noul coronavirus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Poiana Braşov, ocolită de turiști în perioada pandemiei