Antena Meniu Search
x

Cum recunoastem hotii care planuiesc sa ne jefuiasca

Pentru ca tot vine vacanta, Politia Romana a lansat o campanie de prevenire a furtului din locuinte. Cu ajutorul unor actori, au prezentat toate tipurile de hoti care fie ne golesc casa, fie chiar ne bat la usa.

Vezi și

Hotul muncitor: se da drept instalator, electrician, lucrator la deratizare sau firma de utilitati. Poate aparea la usa imbracat adecvat, chiar cu legitimatie.

Hotul intelectual: poate aparea la usa imbracat elegant, dotat cu un diplomat in care are, in loc de documente, instrumentele folosite la spargere.

Hotul oportunist: speculeaza orice „greseala” a proprietarului.

Hotul clasic: se imbraca cu haine inchise la culoare, poarta fes pe cap. Are asupra lui manusi si un rucsac cu scule. Patrunde, de obicei, prin efractie.

Hotii din zilele noastre nu mai au nicio retinere si de multe ori fura chiar si obiecte voluminoase, cum ar laptop-uri, ori chiar plasme. Cel mai usor de furat sunt insa obiectele mici si pretioase, asa ca nu pastrati niciodata in casa sume mari de bani sau bijuterii valoroase.

In 2012, in Romania au fost raportate peste 35.000 de furturi din locuinte. Adica 16% din totalul furturilor comise pe teritoriul tarii noastre.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Cum recunoastem hotii care planuiesc sa ne jefuiasca