Antena Meniu Search
x

Pompierii au intervenit în zeci de localităţi pentru a îndepărta efectele furtunilor din ultimele 24 de ore

Pompierii au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru îndepărtarea efectelor furtunilor în 26 de localităţi din 11 judeţe ale ţării, fiind îndepărtaţi 42 de arbori de pe carosabil sau autoturisme şi evacuată apa din mai multe subsoluri, anexe şi curţi.

- Ziarul Argeşenilor

Pompierii au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru îndepărtarea efectelor furtunilor în 26 de localităţi din 11 judeţe ale ţării, fiind îndepărtaţi 42 de arbori de pe carosabil sau autoturisme şi evacuată apa din mai multe subsoluri, anexe şi curţi.

Potrivit unui bilanţ al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), în ultimele 24 de ore, pompierii militari au intervenit în 11 judeţe pentru înlăturarea efectelor negative generate de ploile abundente şi vremea rea.

La nivel naţional au fost emise 91 atenţionări şi avertizări imediate cod galben şi cod portocaliu de ploi, intensificări ale vântului, descărcări electrice şi grindină de mici dimensiuni.

În urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase au fost înregistrate efecte de vreme rea în 26 localităţi din judeţele Alba, Argeş, Bacău, Bihor, Brăila, Braşov, Buzău, Cluj, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Ilfov, Ialomiţa, Neamţ, Prahova, Sibiu, Satu-Mare, Sălaj, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea şi municipiul Bucureşti.

Pe acelaşi subiect

”Pompierii au acţionat în sprijinul populaţiei şi administraţiei publice locale pentru înlăturarea a 42 de arbori de pe carosabil sau autoturisme şi evacuarea apei din 7 imobile, 6 anexe, 13 curţi şi 6 subsoluri. De asemenea, vântul puternic a afectat patru acoperişuri”, se arată în bilanţ. 

Din cauza ploilor şi aluviunilor de pe carosabil, circulaţia rutieră pe DN 1 (în zona localităţii Sinaia, Prahova) şi pe DJ 203 K (în zona localităţii Lopătari, Buzău) s-a desfăşurat cu dificultate, iar echipe specializate au intervenit pentru remedierea situaţiei.

Marţi dimineaţă, la nivel naţional nu mai erau înregistrate situaţii care să impună intervenţia echipajelor de pompieri militari.

Având în vedere că şi în următoarea perioadă de timp sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase în mare parte a ţării, pompierii recomandă cetăţenilor ca pe timpul căderilor de grindină sau a descărcărilor electrice, să se adăpostească în locuinţe sau alte spaţii care le asigură protecţia şi să deconecteze aparatura casnică.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate.

Sursă: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Pompierii au intervenit în zeci de localităţi pentru a îndepărta efectele furtunilor din ultimele 24 de ore