Antena Meniu Search
x

Povestea cramei cu vinuri în ediţie limitată construită de un avocat din Mureş

Când nu pledează în faţa judecătorilor produce vinuri exclusiviste. Este povestea unui avocat din Mureş, care a schimbat faţa satului natal.

de Redactia Observator

la 20.07.2020, 17:37

Vezi și
  • Bărbatul vrea să introducă crama într-un circuit turistic.
  • Pentru o sticlă amatorii licorii lui Bachus plătesc şi 65 de lei.

Pasionat de vinuri, bărbatul a construit o cramă şi a pus bazele unei mici podgorii. Din mâinile sale ies patru sortimente delicioase de vin, două albe şi două roşii.

Pe dealurile din satul Sântu plantaţii întregi de viţă de vie se oglindesc în soarele verii. Până acum zece ani pe dealuri creşteau doar mărăcini. Un avocat a decis să schimbe faţa zonei.

Vasile Costea, proprietar micro cramă: Am vrut să reinventezi tradiţiile satului, ale locului natal. Atunci am considerat ca cel ami bun mod de a aduce un bine in locul asta este sa reinvesteti.

Aşa că a reînviat podgoria sătească.

Pentru ca un vin să-şi păstreze calităţile trebuie ţinut la o temperatură controlată de maximum 15 grade Celsius. Şi cum calitatea este cea mai importantă, în crama din Mureş se regăsesc doar patru sortimente de vin.

Vasile Costea, proprietar micro cramă: Este o cramă boutique, vrem să punem accent pe calitate şi nu pe cantitate. Vor fi serii limitate. La ora actuală capacitatae este în jur de 5.000 de sticle.

Acum, tânărul antreprenor vrea să-şi extindă afacerea.

Vasile Costea, proprietar micro cramă: Am în perspectivă şi în următorii 5 ani ştiu exact care sunt perspectivele. Peste doi ani vreau să fac o plantaţie nouă în vârful dealului

Un vin bun depinde de calitatea strugurilor, iar pentru o recolt superioară este nevoie de un sol pe măsură.

Mihai Bilegan: Solurile cu formatiuni de astea de gersie sunt calitative şi se găsesc în zona Lechinţa, zona teaca. După aiai clima bineînţeles, iar joacă un rol foarte important.

În viitor, bărbatul vrea să introducă crama într-un circuit turistic. Pentru moment -însă - se limitează la producerea şi comercializarea vinurilor exclusiviste. Pentru o sticlă amatorii licorii lui Bachus plătesc şi 65 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Povestea cramei cu vinuri în ediţie limitată construită de un avocat din Mureş