Antena Meniu Search
x

Video Povestea Mălinei, tânăra de 22 de ani care salvează vieţi. Voluntară de 8 ani în cadrul ISU, a devenit un exemplu de curaj

Are 22 de ani şi o pasiune neobişnuită pentru cei de vârsta ei. Vorbim despre o tânără, voluntar în cadrul ISU Bucovina, a cărei poveste a ajuns până la urechile oficialilor din Ministerul de Interne. Mălina salvează vieţi şi sare în ajutorul oricui are nevoie...o face pentru că ştie ce înseamnă greul şi vrea să fie de folos. Acum o găsim în vama Siret unde ajută refugiaţii ucraineni. 

de Angela Bertea

la 04.04.2022, 18:16

Vezi și

Deşi este foarte tânără, Mălina este voluntar de 8 ani. A început la 14 ani în cadrul  organizaţiei Salvaţi Copiii, iar din 2019 lucrează cot la cot cu pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

Mălina: Îmi place foarte mult ceea ce fac. Pentru mine voluntariatul a devenit un hobby. A devenit o pasiune. Ce m-a determinat? Să ajut oamenii!

Mălina este unul dintre cei mai activi voluntari ai ISU Suceava. Deşi este studentă la masteratul facultăţii de Educație Fizică și Sport, nu trece weekend să nu participe la misiuni. 

col. Filip Ciutac, coordonator voluntari ISU Suceava: Are foarte multe ore de activitate în cadrul unităţii şi, având acest curs de prim ajutor medical de bază, a putut să desfăşoare şi misiuni de intervenţie pe autospeciale.

Pe acelaşi subiect

Şi în pandemie, Mălina a fost zilnic la spital, unde a ajutat la triajul pacienţilor. 

Mălina: La spital nu aveam voie să intrăm în spital, nu aveam voie pe secţii, în general,  dar, în schimb, stăteam afară şi ajutam la triaj, cu intrările în UPU. La recoltări am ajutat. 

Iar acum, tânăra poate fi văzută în vama Siret, printre refugiaţii ucraineni. 

Reporter: Cum a fost pentru tine toată această perioadă în vamă? Ce te-a împresionat de acolo?

​Mălina: Poveştile mămicilor cu copii în general. Asta a fost partea cea mai dureroasă pe care n-o s-o uit niciodată. Veneau săracele mămici îngheţate, poate unele cu un singur copil, altele cu doi, trei copii şi cu căţeii, cu animăluţele lor de companie şi erau înfrigurate, erau obosite de pe drum.

Mălina este decisă să nu renunţe vreodată la voluntariat

Faptele Mălinei au devenit exemplu şi pentru alţii după o postare pe pagina oficială de Facebook a Ministerului de Interne. 

''Ea este Mălina, o mână de om cu un suflet imens. 

Mălina, ne înclinăm în fața ta. Mulțumim pentru tot!

Tu ești România!''

Propria poveste de viaţă a fost o motivaţie pentru Mălina. Simte că ajutorul ei contează pentru alţii, aşa că este hotărâtă să nu renunţe niciodată la voluntariat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Povestea Mălinei, tânăra de 22 de ani care salvează vieţi. Voluntară de 8 ani în cadrul ISU, a devenit un exemplu de curaj