Antena Meniu Search
x

Pregătiri intense pentru minivacanță, în zona Castelului Bran

Au mai rămas doar câteva zile până la Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. Se anunţă cel mai aglomerat weekend al verii, mai ales că bugetarii au parte, prin lege, de o minivacanţă.

de Redactia Observator

la 12.08.2019, 02:01

Vezi și

Au mai rămas doar câteva zile până la Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. Se anunţă cel mai aglomerat weekend al verii, mai ales că bugetarii au parte, prin lege, de o minivacanţă. La munte, în zona Castelului Bran, proprietarii de pensiuni se dau peste cap în a pregăti pachete speciale şi surprize dulci pentru sărbătoriţi. Dacă nu v-aţi făcut deja o rezervare, grăbiţi-vă, pentru că multe unităţi de cazare nu mai au nicio cameră liberă.

Situat între Munţii Bucegi şi Piatra Craiului, la 30 de kilometri de Braşov, Castelul Bran te invită să faci cunoştinţă cu intriga şi magia acestui loc legendar din Transilvania. Numai anul trecut, mitul contelui Dracula a atras aici aproape un milion de vizitatori. În minivacanţa de Sfânta Maria, valul de turişti va creşte.

Dar nu doar legendele îi atrag pe turişti la Bran, ci şi gusturile unice ardeleneşti. Altă pensiune, aceeaşi strategie. Preparatele tradiţionale sunt reţeta sigură pentru a atrage clienţi.

Termometrele au arătat aproape 30 de grade la Bran. Aşa că cei 30.000 de turişti veniţi aici în acest weekend au umplut terasele. Nu au plecat din staţiune fără să treacă prin bazarul de la porţile fortăreţei.

Deşi aici ajung în fiecare an tot mai mulţi vizitatori, din tot mai multe ţări, localitatea Bran nu a fost încă declarată staţiune turistică de interes naţional. Un statut care ar creşte şi numărul turiştilor străini, şi profitul investitorilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Pregătiri intense pentru minivacanță, în zona Castelului Bran