Antena Meniu Search
x

Premieră medicală la Tîrgu Mureş. Cinci anevrisme cerebrale au fost tratate simultan

Premieră medicală în România, realizată la Tîrgu Mureş. Cinci anevrisme cerebrale au fost tratate simultan!

Vezi și

Premieră medicală în România, realizată la Tîrgu Mureş. Cinci anevrisme cerebrale au fost tratate simultan! Într-o singură intervenție chirurgicală, s-au implantat două dispozitive de ultimă generaţie.

Cazul pacientei este foarte rar, ea având 7 anevrisme cerebrale. Două dintre ele au fost tratate de echipa medicului Lucian Mărginean, în urmă cu câteva luni, când femeia a ajuns de urgenţă la spital cu hemoragie cerebrală. 

Intervenţia a fost făcută de o echipă de specialişti din cadrul Spitalului Clininic Judeţean de Urgenţă Tîrgu Mureş, coordonată de medicul Lucian Mărginean, sub supravegherea profesorului Istvan Szikora, de la Institutul de Boli Neurologice din Budapesta.

În cadrul intervenţiei, care a durat aproximativ 4 ore, pacientei de 54 de ani, din judeţul Mureş, i-au fost implantate la nivelul principalelor vase cerebrale două dispozitive de ultimă generaţie, ce deviază fluxul sanguin în aşa fel încât elimină anevrismele. Astfel, prin această intervenţie minim invazivă, s-a eliminat riscul major de ruptură a anevrismelor şi de hemoragie cerebrală, ce îi puteau fi fatale pacientei.

În acest moment, starea pacientei este foarte bună, iar femeia va fi externată.

Un singur astfel de dispozitiv costă 11.000 de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Premieră medicală la Tîrgu Mureş. Cinci anevrisme cerebrale au fost tratate simultan