Antena Meniu Search
x

Premieră mondială la Cluj: 246 de tumori extirpate!

Premieră mondială la Cluj! Specialiştii de la spitalul „Leon Daniello" au stabilit un record mondial după ce au extirpat 246 de tumori din plămânul unui bărbat în vârstă de 77 de ani.

Vezi și

Intervenţia chirugicală a fost făcută cu ajutorul unui aparat laser şi a durat 4 ore. Gheorghe Hermenean are 77 de ani şi este din Întorsura Buzăului.

Bărbatul a fost mecanic auto, iar de câţiva ani s-a îmbolnăvit. A făcut mai întâi un cancer la colon, care s-a extins la plămâni prin metastaze, atât de multe încât medicii au rămas muţi de uimire.

Pacientul a auzit de la televizor de aparatul laser performant de la Cluj şi de cazul femeii din Sibiu care a fost operată cu succes la începutul lunii decembrie de echipa doctorului Dan Nicolau, şeful secţiei de chirugie toracică din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie "Leon Daniello".

"Acum mă simt mai bine. Şi am fost internat mai peste tot şi nu le-au depistat. Tuşeam în stil barbar. Secunda şi tusea!", explică Gheorghe Hermenean.

Peste 6 săptămâni bărbatul va reveni la Cluj pentru a doua operaţie. Medicii îi vor opera şi la celălat plămân unde sunt la fel de multe tumori.

Operaţiile nu sunt uşoare mai ales că bărbatul suferă şi de insuficienţă renală şi face dializă. Astfel de intervenţii chirurgicale au loc zilnic la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie din Cluj-Napoca, singurul care deţine aparatul laser performant, recent cumpărat din Germania şi atât de util bolanvilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Premieră mondială la Cluj: 246 de tumori extirpate!