Antena Meniu Search
x

Premierul Irlandei a cerut scuze unor familii de romi

Primul ministru al Irlandei, Enda Kenny, a cerut în mod public scuze unor familii de romi originari din România.

 Primul ministru al Irlandei, Enda Kenny, a cerut în mod public scuze unor familii de romi originari din România. Kenny și-a cerut scuze după ce doi copii romi au fost separaţi de familiile din care fac parte. Motivul? Copiii erau blonzi cu ochii albaştri, relatează presa internaţională.

Această declarație a fost facută marți, în Parlamentul irlandez, când a fost publicat un raport de 134 de pagini despre ridicarea de la domiciliu, în octombrie 2013, a unui băieţel de 2 ani şi a unei fetiţe de 7 ani. Conform raportului, oamenii legii nu au avut nicio dovadă care să justifice separarea copiilor de propriile familii şi plasarea lor temporară într-un centru de îngrijire al statului.

Oficialul irlandez, Emily Logan, a concluzionat că acţiunile poliţiştilor au fost determinate de prejudecăţi, ignoranţă şi de frenezia mass-media vizavi de presupusa răpire a unei fetiţe blonde de către o familie de romi din Grecia. Ambele cazuri din Irlanda s-au dovedit a fi alarme false.

Potrivit sursei citate, ministrul irlandez al Justiţiei s-a întâlnit, în privat, cu cele două familii de romi ai căror copii au fost ridicaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Premierul Irlandei a cerut scuze unor familii de romi