Preparate tradiţionale în variantă modernă, pentru un Revelion de vis în Bucovina
Meniul din seara de Revelion poate fi unul cu totul special, chiar si in zonele in care traditionalul este la putere! In multe dintre pensiunile si hotelurile din Bucovina, oaspetii vor fi serviti cu preparate sofisticate.
Meniul din seara de Revelion poate fi unul cu totul special, chiar si in zonele in care traditionalul este la putere! In multe dintre pensiunile si hotelurile din Bucovina, oaspetii vor fi serviti cu preparate sofisticate. Unele dintre ele sunt chiar retete traditionale reinterpretate de bucatarii cu imaginatie. Si, ca nu cumva sa se simta rău din cauza mancarii, gazdele le ofera si bauturi digestive. Nu sunt cumparate din magazine, sunt făcute în casa. Să nu uitam, insa, de deserturi, care sunt - la randul lor - mostre de rafinament culinar.
Este agitație mare în bucătăriile pensiunilor și restaurantelor din Bucovina. Se fac ultimele pregătiri pentru ospăţul din această seară. Se toacă legumele, se pregătește carnea și se prepară sosurile. În satul Corlata din Bucovina nu este Revelion, dacă pe masă nu sunt cel puţin șase feluri de mâncare. Unul mai gustos ca altul: pieptul de raţă, muşchiul de mistreţ şi tocăniţa de iepure cu măsline sunt doar câteva din delicatesele cu care turiştii se vor delecta diseară.
Carnea de porc nu lipsește din meniul de sărbătoare. Dar nu vorbim de clasica friptură, ci de un porc în foietaj cu sos demiglass.
După doar 20 de minute de stat în cuptor, preparatul este gata, numai bun de pus pe masă. Din meniu nu lipsesc nici deserturile rafinate, preparate special pentru noaptea dintre ani.
Turiștii care au ales să petreacă sărbătoarea dintre ani în Bucovina sunt deja încântați de ce le-au pregătit gazdele.
La petrecerea din seara de Anul Nou turiștii vor avea parte și de cete de urători și colindători, iar în primele zile din 2020 vor fi rezervate petrecerilor câmpenești.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰