Antena Meniu Search
x
LIVE

Bucureştiul este pe locul al doilea în Europa în topul celor mai toxice capitale

Plătim un preţ uriaş din cauza poluării.Unul din cinci decese din România este legat de calitatea aerului, iar anual, pierdem sume colosale, peste 6 miliarde de euro doar în Capitală pe concedii şi îngrijiri medicale.

De Redactia Observator la 23.10.2020, 22:28
Vezi și
  • Agenţia Europeană de Mediu menţionează că în ţara noastră unul din cinci decese este legat de poluare.
  • În România nu există niciun fel de date statistice despre efectul poluării asupra sănătăţii.

Datele apar chiar în ziua în care Bucureştiul înregistrează un nivel record de poluare cu praf.

Poluarea aerului ne costă vieţi omeneşti şi mulţi bani. Iar România plăteşte cel mai scump preţ din Europa la acest capitol.

În vreme ce media europeană calculată la nivelul capitalelor este de 1250 de euro pe cap de locuitor, un bucureştean plăteşte mai mult decât dublu. Peste 3000 de euro pe an.

În total, Bucureştiul pierde anual mai bine de şase miliarde de euro. Banii reprezintă cuantumul îngrijirilor medicale, al zilelor de muncă pierdute prin concedii medicale şi deceselor premature. Doar Londra ne mai întrece la nota de plată a poluării, cu peste 11 miliarde de euro.

Agenţia Europeană de Mediu menţionează că în ţara noastră unul din cinci decese este legat de poluare. Asta în timp ce în România nu există niciun fel de date statistice despre efectul poluării asupra sănătăţii.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Bucureştiul este pe locul al doilea în Europa în topul celor mai toxice capitale