Antena Meniu Search
x

Preţurile stupefiantelor au explodat. Mulţi dependenţi disperaţi ajung să atace oameni pentru a face rost de bani

Preţurile stupefiantelor au explodat, iar mulţi dependenţi disperaţi ajung să atace oameni pe stradă sau în case, pentru a face rost de bani.

Vezi și

Poliţiştii români vorbesc despre o situaţie alarmantă. Preţurile stupefiantelor au explodat, iar mulţi dependenţi disperaţi ajung să atace oameni pe stradă sau în case, pentru a face rost de bani. Şefii din Ministerul de Interne se tem că ar putea urma un val de infracţiuni, astfel că au trimis în stradă mai mulţi agenţi.

Poliţiştii sunt în alertă din cauza furturilor şi tâlhăriilor tot mai dese. Se întâmplă, în special, în marile oraşe.

George Drăgan, purtător de cuvânt al Poliţiei Române: "Poliţia Română a sporit efectivele care sunt acţionează, în fiecare zi aproximativ 9.000 de poliţişti acţionează pentru siguranţa cetăţenilor. Şi oamenii trebuie să îşi ia măsuri de precauţie, astfel că le recomandăm tuturor să aibă grijă de bunurile personale, de bani."

Anchetatorii au stabilit că valul de infracţiuni are legătură directă cu ceea ce înseamnă, în această perioadă, criza stupefiantelor.

Gigel Lazăr, director Ciado: "Nu mai avem judeţ în care să nu fi fost distruse culturi de canabis. Cererea este foarte mare în special pe joint-uri, pe LSD, pe cocaină pentru cei care îşi permit să plătească."

După asaltul ofiţerilor de la antidrog, multe culturi au fost distruse. În urmă cu două luni, de pe un teren uriaş din Mehedinţi, au fost confiscate două tone de cannabis. Cel mai consumat, dar şi cel mai capturat drog. 

Faţă de acum câţiva ani, numărul elevilor consumatori este şi de cinci ori mai mare, arată statisticile. 

Ultimele statistici arată că 500.000 de români sunt consumatori de canabis, dar ONG-urile spun că numărul real ar fi aproape dublu. 

În lipsa drogurilor apare sevrajul, iar psihologii vorbesc despre efecte tulburătoare. 

Ana Bulai, psiholog: "Îţi creează fizice la limita suportabilului. Simţi că ai sticlă pisată în ochi, te dor încheieturile îngrozitor, starea de ameţeală, vertij este foarte mar,  ai senzaţia de furie. Această stare de rău te aduce în situaţia în care ai face orice. De la un orice care înseamnă sinucidere până la un orice care înseamnă vătămarea unei persoane."

Statisticile Centrului Internaţional Antidrog arată că în fiecare zi, doar în Bucureşti, se vând 4 kilograme de droguri. Cel mai tânăr dealer prins de autorităţi în Capitală are doar 12.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Preţurile stupefiantelor au explodat. Mulţi dependenţi disperaţi ajung să atace oameni pentru a face rost de bani