Antena Meniu Search
x

Prima reacţie a lui Tudorel Toader pe modificările la legea graţierii: "Ministerul Justiţiei susţine forma iniţială"

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat joi că Ministerul Justiţiei susţine forma iniţială a proiectului de lege privind graţierea unor persoane.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat joi că Ministerul Justiţiei susţine forma iniţială a proiectului de lege privind graţierea unor persoane.

'Ministerul Justiţiei (...) susţine forma iniţială a proiectului de lege. (...) Proiectul iniţial al legii graţierii, care prevede pedepse mult mai reduse faţă de ceea ce s-a votat ieri, care nu se va aplica dacă legea va fi adoptată faptelor de corupţie. Proiectul acela iniţial pentru legea graţierii se va completa cu proiectul de lege privind recursul compensator', a declarat Tudorel Toader la intrarea în sediul Ministerului Justiţiei.

El a adăugat că este posibil să se iniţieze şi un proiect de lege pentru reducerea limitelor liberării condiţionate.

'Probabil vom iniţia şi un proiect de lege prin care vom propune reducerea limitelor liberării condiţionate, a fracţiilor acelea, iar diferenţa, restul de executat, să fie urmat de acea supraveghere electronică. După aceea, acţiunile de modernizare a penitenciarelor, de construcţie a celor două penitenciare, de extindere a unora dintre ele, încercăm să răspundem cerinţelor pe care le-a stabilit Curtea Europeană prin decizia pilot CEDO', a spus Toader.

Senatorii jurişti au votat miercuri un amendament prin care se graţiază persoanele condamnate pentru luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă.

Senatorul PMP Traian Băsescu a propus să fie graţiată luarea de mită, explicând că mulţi oameni politici sunt acuzaţi atât de această infracţiune, cât şi de cea de abuz în serviciu pentru fapte săvârşite în campanii electorale, 'când toate partidele s-au finanţat ilegal'.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Prima reacţie a lui Tudorel Toader pe modificările la legea graţierii: "Ministerul Justiţiei susţine forma iniţială"