Antena Meniu Search
x

Primarul din Pardina, Tulcea, a confiscat 100 de vite ale sătenilor şi le ţine nemâncate şi fără apă de 5 zile, pentru că au intrat în lanul de porumb al surorii lui

Primarul din Paradina, Tulcea, a confiscat 100 de vite ale sătenilor şi le ţine nemâncate şi fără apă de 5 zile, pentru că au intrat în lanul de porumb al surorii luiImaginile teribile cu animalele, vaci cu viţei, ţinute închise în mocirlă, într-un obor, au fost publicate pe facebook.

Primarul din Paradina, Tulcea, a confiscat 100 de vite ale sătenilor şi le ţine nemâncate şi fără apă de 5 zile, pentru că au intrat în lanul de porumb al surorii luiImaginile teribile cu animalele, vaci cu viţei, ţinute închise în mocirlă, într-un obor, au fost publicate pe facebook.

O postare pe pagina asociaţiei Kola Kariola, asociaţie de protecţie a animalelor, a devenit virală, fiind relatat un caz din comuna tulceană Pardina. 

"Primim in mesaje aceste poze. Socati de cum arata animalele, intrebam ce este cu ele. 

Aflam ca sunt confiscate de primarul comunei Pardina din Tulcea, pentru ca au intrat intr-un lan de porumb. Asa ca primarul, le tine inchise in conditiile pe care le vedeti, fara apa si fara mancare de joia trecuta. Proprietarii animalelor, au vrut sa plateasca pagubele produse de amaratele de vaci, insa primarul le impune si o taxa de obor. Taxa nejustificata insa. Cert este ca primarul refuza sa le dea animalele oamenilor inapoi. Printre ele sunt si vitei despartiti de mame. Proprietarilor le este interzis sa hraneasca animalele. Sunt aproximativ 100 de animale intr-un tarc de 200 mp.

Am luat si noi legatura cu primarul, care in versiunea lui spune ca proprietarii refuza sa plateasca pagubele. Am luat legatura si cu unul dintre propietari care afirma ca proprietarii doresc sa achite pagubele, suma fiind stabilita de 2500 lei. Ca sa intelegeti si mai bine, terenul pe care era cultivat porumbul apartine surorii primarului. Unul dintre proprietarii vacutelor a fost din prima zi la primarie sa isi achite partea lui de paguba si sa isi ia animalele. A fost refuzat si i s-a spus de catre primar ca are el grija sa fie distrusi. Refuzul venind si pe fondul taxei de obor, impusa de primar pe fiecare animal in parte, 40 lei pe zi. Cu cat tine mai mult animalele sechestrate, cu atat taxa creste mai mult.

Mai mult, dupa ce am discutat telefonic cu primarul, acesta ne-a trimis niste video cum hraneste el animalele. Pozele insa primite pana la conversatia avuta arata clar ca animalele nu au fost hranite corespunzator, lucru sustinut si de proprietarii animalelor. De altfel se si vede asta chiar din fimarea trimisa de primar. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pentru noi situatia este urmatoarea. Conform legislatiei de protectie a animalelor, aceste animale sunt maltratate, infometate si tinute in conditii improprii chiar de primaria Pardina. Asa ca vom face sesizari catre primarie, DSV-ul local, ANSVSA, televiziuni, politie. 

Proprietarii animalelor au fost refuzati de catre politie sa depuna plangere, iar in prezent sunt la DSV-ul local, unde refuza oricine sa stea de vorba cu ei."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Primarul din Pardina, Tulcea, a confiscat 100 de vite ale sătenilor şi le ţine nemâncate şi fără apă de 5 zile, pentru că au intrat în lanul de porumb al surorii lui