Antena Meniu Search
x

Protestatarii din Piaţa Victoriei sunt blocaţi în luna decembrie de Târgul de Crăciun pe care Primăria capitalei îl va organiza în faţa Guvernului

Protestatarii din faţa Guvernului vor fi nevoiţi să-şi caute alt loc pentru a-şi striga nemulţumirile în următoarea lună.

Vezi și

Protestatarii din faţa Guvernului vor fi nevoiţi să-şi caute alt loc pentru a-şi striga nemulţumirile în următoarea lună. Primăria organizează, în premieră, un Târg de Crăciun în Piaţa Victoriei. Iniţiativa este criticată aspru pe Facebook. Pe reţeaua de socializare, jandarmii fac apel pentru identificarea indivizilor care au lovit caii cu pumnii în timpul protestelor de duminică.

Caii Jandarmeriei sunt luaţi la ţintă cu lumini care pot stresa animalele. Laserele sunt folosite insistent. La un moment dat, un bărbat este suprins când loveşte cu pumnul calul. S-ar fi putut întâmpla orice, dacă animalele Jandarmeriei nu ar fi fost special dresate pentru astfel de momente, aşa cum arată şi filmuleţe de la antrenamente. 

Acum, Jandarmeria Română face un apel public pentru identificarea bărbatului cu şapcă. Ar putea fi amendat cu până la 5.000 de lei pentru provocări sau instigări la violenţă în timpul manifestaţiilor publice. Procurorii vor stabili dacă a fost săvârşită o infracţiune. Împiedicarea forţelor de ordine în timpul misiunilor se pedepseşte cu până la trei ani de închisoare sau amendă.

Protestatarii din Bucureşti ar putea lua o pauză de la organizarea unor mitinguri în faţa Guvernului. În luna decembrie, Primăria Capitalei va organiza prima dată în Piaţa Victoriei un tîrg de Crăciun. Ceea ce ar putea aglomera traficul în zonă. Pe Facebook, manifestanţii din piaţă critică iniţiativa. "Interpretăm decizia Primăriei ca pe o nouă încercare de a îndepărta protestele de locul lor obișnuit și o anunțăm pe doamna Gabriela Firea că, din punct de vedere legal, nu poate face acest lucru.", scriu mai multe ONG-uri. 

"În toate capitalele europene, spațiile publice se transformă, la sfârșitul anului, făcând loc evenimentelor legate de Sărbători. Nu intenționăm să intrăm în conflict cu nimeni și nici să restrângem în vreun fel drepturile cetățenilor.", a fost şi răspunsul primarului general.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Protestatarii din Piaţa Victoriei sunt blocaţi în luna decembrie de Târgul de Crăciun pe care Primăria capitalei îl va organiza în faţa Guvernului