Antena Meniu Search
x

Primăria Sectorului 1 caută o alternativă pentru încălzirea locuinţelor. “Termoficare de la soare”, proiectul care va înlocui centralele nefuncţionale

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand a anunţat că a găsit o soluţie pentru locuitorii din cartierul Aviaţiei care se confruntă cu probleme privind încălzirea locuinţelor, asta după ce sistemul deja montatnu este funcţional. 

De Redactia Observator la 09.12.2021, 19:07
Un nou proiect pentru încălzirea locuinţelor
Un nou proiect pentru încălzirea locuinţelor - Observator

Programul se adresează tuturor blocurilor din Sectorul 1 care sunt reabilitate termic și care sunt constituite în asociații de proprietari, a scris pe Facebook primarul Clotilde Armand.

"Locatarii a 10 blocuri din Cartierul Aviației vor beneficia de o modalitate mai eficientă și mai prietenoasă cu mediul de încălzire a imobilului, bazată pe tehnologii de ultimă generație. Pentru reducerea dependenței cetățenilor de rețeaua centralizată de termoficare și având în vedere numărul mare de avarii care duc la sistarea repetată a furnizării agentului termic, Primăria Sectorului 1 lansează programul “Termoficare de la soare” prin care și-a propus încălzirea locuințelor racordate la Termoenergetica în sezonul rece și furnizarea de apa calda menajeră pe toata perioada anului prin intermediul pompelor de căldură și a panourile fotovoltaice. 

Proiectul pilot va fi derulat la 10 blocuri din cartierul Aviației, zona din Sectorul 1 cea mai grav afectată de lipsa repetată a energiei termice livrate de Termoenergetica. Acest sistem va reduce costurile cetățenilor cu încălzirea locuinței, va reduce poluarea cauzată de centralele individuale și alte surse de încălzire și va ridica standardul de viață al locatarilor prin furnizarea de energie termică atunci când este necesară, fără sincope și folosind tehnologii ultramoderne", a scris Clotilde Armand.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Primăria Sectorului 1 caută o alternativă pentru încălzirea locuinţelor. “Termoficare de la soare”, proiectul care va înlocui centralele nefuncţionale

Breaking News

Cancelarul Austriei spune un "NU" hotărât intrării României în Schengen: "Calendar pentru primăvara...

Cancelarul Austriei spune un "NU" hotărât intrării României în Schengen: "Calendar pentru primăvara următoare"