Antena Meniu Search
x

Primarul din Copşa Mică a parcurs deja epste 200 de kilometri, în drumul său pe jos spre Capitală

Edilul care vrea să schimbe sistemul a parcurs deja 200 de kilometri! Primarul din Copşa Mică, plecat pe jos spre Capitală din cauză că nu are apa şi canalizare

Vezi și

Edilul care vrea să schimbe sistemul a parcurs deja 200 de kilometri! Primarul din Copşa Mică, plecat pe jos spre Capitală din cauză că nu are apa şi canalizarea în oraşul său, a poposit astăzi în judeţul Argeş. Mai are puţin şi ajunge în Bucureşti, acolo unde, speră el, problemele localnicilor vor fi rezolvate.

Cu rucsacul în spate, căştile în urechi şi un baston în care să se sprijine. Aşa a pornit la drum edilul din Copşa Mică. Şi a avut răbdare: a parcurs până acum mai bine de 200 de kilometri. Daniel Mihalache: "Nu este un protest. Este un pelerinaj. Adică nu mă încarc nu nimic negativ pe drumul ăsta, ci cu multă, multă dragoste." 

Din dragoste pentru oameni şi pentru felul în care ei îşi duc viaţa de zi cu zi. De asta e hotărât să meargă pe jos până în Capitală: "Din februarie, am început să mă pregătesc fizic pt drumul ăsta. Am început cu 10.000 de paşi pe zi, cu 10 km, urmat de 15 km şi cu etape de 20-30 în week-end." 

Şi-a început călătoria în urmă cu mai bine de o săptămână. Astăzi, însă, l-am găsit în judeţul Argeş. Prima oprire: Călineşti. Acolo unde şi-a tras puţin sufletul pentru a obţine o semnătură de la primărie. Dar nici nu a fost prea mult timp de odihnă. Şi asta pentru că, spune el, dorinţa de a schimba ceva e mai importantă ca orice: "În 2017, jumatate din comunităţile din România nu au apă şi canal. Copşa Mică este printre ele. Dar aş fi prea egoist să spun că numai pentru oraşul meu şi numai pentru mine. Pentru toată România, ca să avem timp să ne gândim, noi toţi, că nu-i normal cum trăim aşa."

Nu-i normal. Şi totuşi, primarul nu e străin de răspunsurile de la Ministerul Mediului: "Ministerul, de trei ani de zile, în fiecare an ne anunţă că pentru anul acesta finanţarea este zero. Dar nu-i o surpriză. Alt ministru, când am trimis o petiţie, ne-a spus că ne-am adresat greşit, că trebuia să ne adresăm Ministerului Fondurilor Europene. Nici nu ştia că la ei e proiectul." 

Cel mai probabil, edilul va ajunge vineri la Bucureşti, acolo unde, speră el, rugăminţile îi vor fi ascultate de politicieni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Primarul din Copşa Mică a parcurs deja epste 200 de kilometri, în drumul său pe jos spre Capitală