Meniu LIVE
Search
x

Primăvara a dat startul aventurilor extreme la munte: rafting pe Crişul Repede

În Apuseni, zăpada s-a cam topit, iar weekendul acesta s-a redeschis oficial sezonul pentru iubitorii muntelui, care au vrut să le încerce pe toate. Primul pe listă - raftingul, într-un loc în care natura face spectacol - pe Crişul Repede.

De Redactia Observator la 31.03.2019, 10:57
Vezi și

În Apuseni, zăpada s-a cam topit, iar weekendul acesta s-a redeschis oficial sezonul pentru iubitorii muntelui, care au vrut să le încerce pe toate. Primul pe listă - raftingul, într-un loc în care natura face spectacol - pe Crişul Repede. Cei mai curajoşi dintre turişti au fost provocaţi apoi pe traseele de Via Ferrata. Şi nu au fost deloc puţini.

Aventura începe în Defileul Crişului Repede cu o cursă de rafting. Însă nu înainte de instructaj. O gaşcă mare porneşte apoi pe un traseu captivant în care au de înfruntat curenţii şi cascadele apărute în cale. 

Urmează un test de rezistenţă - sărituri în apa rece a cascadei din Vadu Crişului.

Participant: Săritul de pe cascadă, e foarte tare senzaţia, mai ales că nu ştii cât de adânc şi când sări dintr-o dată primul impact e vai cât de caldă, dar în a doua secundă nu mai e.

Adrenalina continuă şi pe uscat. Via ferrata sau căţărarea pe stânci îi pune la încercare chiar şi pe cei mai curajoşi temerari. Traseul lung, de 150 de metri are o dificultate medie şi o diferenţă de nivel de peste 90 de metri. Este prevăzut cu un cablu de oţel, pentru siguranţă, dar şi cu scăriţe metalice care ajută la escaladarea stâncilor abrupte.

Gabriel Bonaciu, organizator activităţi aventură: Picioarele te ajută să te împingi, cu mâinile îţi ţii echilibrul

Participant: Este pentru prima dată, am avut emoţii evident, însă am reuşit să ajung şi priveliştea de sus e superbă.

Participant: Am avut emoţii, mai ales la urcare, când am văzut cât de sus sunt, dar am continuat, m-am adaptat şi am terminat traseul.

Iar după aventurile extreme, doza de energie vine în stilul ardelenesc. 120 de lei de persoană costă cursa de rafting şi tot cam atât şi traseul de via ferrata. Turiştii care vor să se şi cazeze în zonă, trebuie să scoată din buzunar între 280 şi 400 de lei pentru un sejur de weekend, în care au mesele incluse. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Primăvara a dat startul aventurilor extreme la munte: rafting pe Crişul Repede

Breaking News

Dolarul, la un nou record istoric, a ajuns la 5,1135 lei. CURS BNR 26 septembrie 2022

Dolarul, la un nou record istoric, a ajuns la 5,1135 lei. CURS BNR 26 septembrie 2022