Antena Meniu Search
x

Video Primele sancțiuni în cazul poluării cu ape de mină a râului Băița. Amenzile se ridică la 120.000 de lei

Au fost aplicate primele amenzi în cazul poluării cu ape de mină a râului Băiţa din Maramureş. Firma care administrează mina a fost sancționată cu 120.000 de lei de către inspectorii Administrației Bazinale de Apă Someș Tisa. Au trecut aproape două săptămâni de când apele, încărcate de cupru, mangan şi zinc s-au colorat efectiv în roşu.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 03.03.2021, 17:13

Vezi și
  • Sancțiuni după alerta de poluare cu ape de mină

Sancțiunea a fost aplicată pentru evacuarea apelor de mină în râul Băița. Totodată, inspectorii administrației bazinale de ape Someș-Tisa au arătat faptul că societatea care administrează perimetrul minier nu și-a luat toate măsurile, pentru a elimina cauzele și efectele unei viitoare poluări.

La data de 17 februarie, apele râului Băița au fost poluate cu ape miniere provenite de la Nistru. Apele îmbibate cu zinc, cupru și mangan s-au revărsat mai apoi în Someș. Acest râu a ajuns la granița cu Ungaria, iar poluarea a pus pe jar inclusiv autoritățile din țara vecină care au cerut măsuri urgente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Primele sancțiuni în cazul poluării cu ape de mină a râului Băița. Amenzile se ridică la 120.000 de lei