Antena Meniu Search
x

Video Primul weekend "verde" pentru toată România. Ce schimbări se aplică şi de când

După mai bine de un an, vine primul weekend "verde" pentru toată România. Astăzi, cifrele arată că toate judeţele din ţară au incidenţe sub 1.5 la mia de locuitori. Şi Bucureştiul e în aceeaşi situaţie.

Sonia Simionov
de Sonia Simionov

la 11.05.2021, 20:29

Vezi și

Pentru prima dată, România este toată verde, inclusiv localităţi unde există zero incidenţă. Nu s-a mai întâmplat de foarte mult timp. Şi Bucureştiul este la limita limitelor, 1.49, este şi el în scenariul verde începând de astăzi, dar pentru ca măsurile să se relaxeze trebuie ca fiecare Comitet pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile aferente sau municipii să se întrunească şi în maximum trei zile să ia deciziile de relaxare. 

Ce schimbări suplimentare se aplică

În premieră ar putea fi vorba despre orele definite pentru restaurante şi terase, orele de închidere, pentru că până acum legislaţia era deficitară. Chiar în urmă cu o lună şi jumătate, Observator a demonstrat că din punct de vedere legal, niciun patron nu ştia când să îşi închidă restaurantul. Şi o făceau odată cu magazinele uneori, la ora 18.00. Acum putem sta la terasă până la ora 22.00, este lege. 

Vom putea merge la restaurant, la cinematograf, la teatru sau spectacole în interior cu o capacitate de 50%. În acest moment este vorba despre capacităţi de 30%. Pentru prima dată după mult timp, concerte şi spectacole în aer liber. 300 de oameni maxium. 

Magazinele se vor închide tot la ora 21, vom purta în continuare masca în spaţiile publice în interior şi în exterior şi vom merge cu declaraţie după ora 22.00. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Primul weekend "verde" pentru toată România. Ce schimbări se aplică şi de când