Antena Meniu Search
x

Procurorii DIICOT au descins la clinica privată a profesorului Mihai Lucan

Sunt percheziţii la Cluj şi vizat este profesorul Mihai Lucan. Procurorii DIICOT au descins în această după-amiază la clinica sa privată, la Institutul de Transplant Renal şi în alte două locuri.

Vezi și

Sunt percheziţii la Cluj şi vizat este profesorul Mihai Lucan. Procurorii DIICOT au descins în această după-amiază la clinica sa privată, la Institutul de Transplant Renal şi în alte două locuri.

Procurorii DIICOT ar fi ridicat registre cu evidenţele pacienţilor, calculatoare şi documente de decontare a intervenţiilor din clinica profesorului Mihai Lucan. Există suspiciuni că fostul şef al Institutului de Urologie şi Transplant Renal din Cluj ar fi iniţiat practica prin care pacienţii erau purtaţi intre spitalul de stat şi clinica lui privată. Astfel, Institutul ar fi acumulat datorii de milioane de lei. 

"(…) La data de 31 august 2016, Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj Napoca a înregistrat obligaţii de plată mai vechi de 90 de zile în sumă de 1.437.258,62 lei. (...)"

(SURSA: Raport al Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii)

Pe acelaşi subiect

Anul trecut în septembrie, Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii arăta o proastă administrare a banilor destinaţi transplanutui renal, la Cluj.

"(…) În perioada 01.01 - 31.10.2016  Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca a avut un buget de 11.993 de lei şi o finanţare de 5.587 de lei şi un grad de utilizare a sumelor de 47%. (…) nu a efectuat o utilizare eficientă a sumelor alocate (…)."

Controlul Ministerului a pornit de la sesizările făcute de un deputat. 

Profesorul Lucan nu a putut fi contactat până la această oră pentru a comenta acuzaţiile aduse activităţii sale.

Mihai Lucan este printre primii doctori din România care au făcut transplant de rinichi. În anii 80. De atunci şi până acum, Lucan a efectuat peste 700 de intervenţii de acest tip. În 2008 l-a operat pe Victor Socaciu, iar în 2013 i-a făcut transplant de rinichi actorului Alexandru Arşinel. 

În total, Mihai Lucan a făcut 756  transplante  renale,  6 combinate  de  rinichi  şi  pancreas şi unul de pancreas. Actualul ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, a anunţat însă că Institutul de la Cluj n-a fost niciodată autorizat pentru transplantul de pancreas. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Procurorii DIICOT au descins la clinica privată a profesorului Mihai Lucan