Antena Meniu Search
x

Producerea energiei termice la termocentrala Romag-Termo a RAAN va fi reluată

Vineri a fost aprobat contractul de asociere între Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin și Termocentrala Romag-Termo.

 Vineri a fost aprobat contractul de asociere între Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin și Termocentrala Romag-Termo.

Potrivit sursei citate, "reprezentanții privați din adunarea creditorilor, care inițial au respins asocierea, au revenit asupra deciziei și s-au alăturat celor care susțin interesele statului în aceasta, situație care creează posibilitatea reluării producției de energie termică la Romag-Termo începând din prima decadă a lunii noiembrie".

"Am avut câteva emoții. Conform înțelegerilor, Primăria Drobeta Turnu Severin prin serviciul de termoficare nou înființat va achiziționa direct lignit de la Unitatea de carieră Husnicioara a Complexului Energetic Oltenia. Pentru această activitate am primit de la Guvern în 23 octombrie suma de 22 milioane lei", a precizat Gherghe.

În context, edilul șef al municipiului Drobeta Turnu Severin a mai arătat că furnizarea agentului termic către cele peste 30.000 de familii a fost sistată în luna august din lipsă de fonduri necesare achiziționării de combustibili, și că "dacă nu se efectuau demersurile de producere într-o nouă formă a energiei termice exista riscul ca severinenii să nu aibă apă caldă și căldură în iarna 2015-2016".

Sursa: AGERPRES

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Producerea energiei termice la termocentrala Romag-Termo a RAAN va fi reluată