Antena Meniu Search
x

Video Producţia vinurilor din diverse fructe, ideea de succes a unui producător din Bihor. "Am vândut instant tot"

Când vorbim despre vinuri, ne ducem cu gândul la struguri. Un tânăr din Bihor, însă, are propriile reţete. Acesta produce vinul din alte fructe, cum ar fi zmeură, cireşe ori căpşuni, dar şi din coacăze şi afine. Un vin din caise face deja concurenţă vinului alb tradiţional.

de Redactia Observator

la 14.07.2021, 09:30

Vezi și

De mai bine de 6 ani, Florin a început să testeze diferite reţete de vinuri, din fel şi fel de fructe. A început cu vinul de coacăze negre și abia acum poate spune că a atins perfecţiunea în materie de gust.

Vinurile provin din mustul proaspăt stors al fructelor. Procesul este asemănător cu cel al vinului făcut din struguri: zaharurile din fructe se lasă la fermentat, se reglează aciditatea şi se controlează gradul de alcool. Fructele sunt lăsate la fermentare naturală fără niciun adaus de arome sau acceleratori de fermentare. În acest fel, vinul va avea toate proprietățile naturale ale fructului.

Ideea bărbatului de a produce vin din diverse fructe, un adevărat succes încă de la început

Ideea mi-a venit când am avut prima plantaţie, acum 6 ani şi am avut prima recoltă de 700 de kg de coacăze negre.Şi atunci am zis hai să încep şi am început experimental acasă în baloane de sticlă. Nu ştiu, am avut vreo 6 baloane, 300 de litri am făcut prima dată. Am vândut instant tot.", a spus Florin, producătorul de vinuri

În acest moment, vinurile sale sunt comercializate în 20 de magazine din țară, dar și în restaurantul său online. Tânărul se gândește să testeze in toamnă şi vinul de gutui, dar și vinuri din fructe exotice. Și asta nu e tot - intenționează să lanseze și vinuri spumante din diverse fructe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Producţia vinurilor din diverse fructe, ideea de succes a unui producător din Bihor. "Am vândut instant tot"