Antena Meniu Search
x

Lista produselor care ne pot îmbolnăvi de cancer. Ce ne sfătuiesc specialiştii

Pentru prima dată, există şi lista produselor care ne pot îmbolnăvi. Evitaţi pizza congelată, supele instant, pâinea şi dulciurile ambalate!

Vezi și

Cancerul e provocat de alimente! Şi pentru prima dată, există şi lista produselor care ne pot îmbolnăvi. Evitaţi pizza congelată, supele instant, pâinea şi dulciurile ambalate! Avertismentul şi dovada vin de la Sorbona. O sută de mii de oameni au fost testaţi mai bine de cinci ani, iar rezultatele sunt îngrijorătoare.

Congelate și bune de consumat după doar câteva minute de stat la cuptor. Sunt produsele ultraprocesate pe care le găsim în coşurile multor români. 

Vizual arata foarte bine. Nu vă lăsați păcăliți de aspect. Consumate des pot provoca ulcer, cancer de colon gastrita obezitate.

Este concluzia la care au ajuns cercetătorii francezi de la prestigioasa Universitate Sorbona. Ei confirmă existenta unei legaturi între consumul alimentelor ultra-procesate si riscul de a face cancer.

În categoria produselor ultra-procesate intră snaksurile, batoanele de ciocolată, băuturile îndulcite artificial, chiftelele sau şniţelele congelate, supele la plic dar şi mâncarea semipreparată, consumată în special de români, la locul de muncă.

Alternativa sănătoasă ne ia, ce-i drept, mai mult timp. Spre exemplu, în loc de acest file congelat, putem alege sa gatim un peste proaspat pe care il putem face saramura, sau simplu, la tigaie.

Medicii ne sfătuiesc să fim mult mai atenţi la ce cumpărăm. Şi mai ales să verificăm etichetele. Dacă prezintă multe ingrediente cu nume ciudate,produsele nu trebuie consumate. 

Florin Bălănică, nutriţionist: "Sa aiba maxim 3 euri, pentru ca undeva in zona de 3 euri avem un echilibru nutritional. Romanul poate sa cumpere legume proaspete la orice masa, supe de radacinoase cu carne, pot consuma salate cu peste, iaurturi sau branza degresata la gustari."

În categoria alimentelor procesate sănătoase intră laptele cu un continut redus de grasime, cerealele pentru micul dejun, fructele si legumele congelate, dar şi tonul la conservă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri sociale » Lista produselor care ne pot îmbolnăvi de cancer. Ce ne sfătuiesc specialiştii