Antena Meniu Search
x

O profesoară de sport din Bistriţa, de 53 de ani, este dublă campioană balcanică la alergat

Are 53 de ani şi este dublă campioană balcanică! Pentru o profesoară de sport din Bistriţa, vârsta nu este un impediment pentru mişcare. De trei ani de când a descoperit gustul pentru alergare, profesoara a câştigat toate competiţiile la care a participat.

Vezi și

Are 53 de ani şi este dublă campioană balcanică! Pentru o profesoară de sport din Bistriţa, vârsta nu este un impediment pentru mişcare. De trei ani de când a descoperit gustul pentru alergare, profesoara a câştigat toate competiţiile la care a participat. Traseele favorite sunt cele montane, dar nu evită nici alergările pe asfalt. 

Paraschiva Borş este un dascăl atipic. Orele sale presupun multă mişcare atât pentru elevi, cât şi pentru profesor. Când nu aleargă în curtea şcolii, profesoara poate fi văzută alergând prin munţi.

În septembrie, Paraschiva Borş a reuşit să devină dublă campioană balcanică la categoria de vârstă 50 plus, în Slovenia. Profesoara a reuşit şi un record naţional la proba de semi-maraton, de 21 de km, parcurgând distanţa într-o oră, 36 de minute şi 46 de secunde. Toată cariera sportivă a profesoarei are la bază o afecţiune - insomnia.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Sportul este o parte importantă din viaţa familiei Borş. Când nu aleargă alături de ea soţul profesoarei o aşteaptă la finiş. Bistriţeanca se antrenează de trei ori pe saptămână pe diferite trasee, iar lunar aleargă în jur de 200 de kilometri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » O profesoară de sport din Bistriţa, de 53 de ani, este dublă campioană balcanică la alergat