Antena Meniu Search
x

Profesorii au luat note mai mici decât elevii la examenul de titularizare

Doar 47,4% dintre candidaţii la titularizare au obţinut peste 7, adică nota de trecere pentru un post de titular în România.

Vezi și

Rezultate dezastruoase în învăţământ, de data asta chiar în rândul profesorilor. Mai puţin de jumătate dintre cei care au dat examen pentru a ocupa un post de titular au reuşit să ia notă de trecere. Mai mult decât atât, 20% dintre ei au luat note chiar mai mici de 5.

Doar 47,4% dintre candidaţii la titularizare au obţinut peste 7, adică nota de trecere pentru un post de titular în România. Un rezultat i-a lăsat fără cuvinte. 

Mulţi sunt convinşi că subiectele nu sunt ancorate în realitate. Un profesor care predă de mai bine de 10 ani educaţie muzicală la mai multe şcoli din Bucureşti a dat pentru a şasea oară examenul, iar astăzi a obţinut doar 3,4.

Cei care dau vina pe sistem, au depus şi contestaţie.

În Capitală, doar 45% dintre candidaţi au reuşit să treacă examenul de titularizare. Ba mai mult, 11 dintre ei au obţinut doar un punct din oficiu. Din păcate, însă, aceştia pot fi în continuare la catedră cu funcţia de suplinitor.

Sunt cei care ar trebui să fie un exemplu pentru elevii din faţa lor. Dar până şi la Bacalaureat, rata de promovare a fost mai mare. S-a apropiat de 70 la sută.

Anul acesta, 27 de profesori au fost eliminaţi din examen pentru tentativă de fraudă. O femeie din Piteşti, prinsă cu telefonul mobil la oră, a încercat să fugă din sală. A fost prinsă până la urmă de jandarmi. 

Eugenia Jianu, inspector şcolar: "Iniţial doamna a comunicat că are asupra ei fiţuici, a încercat, oarecum, să fugă de această răspundere şi de o sancţionare."

Marian Banu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti: "Eu nu înţeleg practic de ce au venit să dea acest concurs, pentru că media reflectă clar pregătirea ta. 12.13 cineva care ia sub 5 cu tot regretul nu are ce să caute în învăţământ."

Sunt 10 de mii profesori care nu au reuşit să nota 5. Şi cei cu note mari tot nemulţumiţi rămân. În Capitală, de exemplu, posturile nu sunt suficiente pentru cele mai căutate materii.

Există doar 9 posturi la catedra de limba română, 8 la matematică, 15 la engleză şi 23 la sport. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Profesorii au luat note mai mici decât elevii la examenul de titularizare