Antena Meniu Search
x

Video Profilul românilor care mănâncă dulciuri fără zahăr - studiu

Când vine vorba despre dulciuri, se pare că românii sunt ceva mai atenţi la ce consumă. Potrivit unui studiu, 3 din 10 români din mediul urban preferă să mănânce dulciuri fără zahăr. Tocmai ca să nu se îngraşe. Cei mai mulţi dintre consumatori sunt tineri, necăsătoriţi şi fără copii.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 03.06.2021, 14:41

Sursă foto thumbnail: Shutterstock Vezi și

Cei mai pofticioși sunt, desigur, tineri, cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani. Iar 38 % dintre aceştia consumă dulciuri fără zahăr. Şi tot atâţia sunt şi cei cu vârsta cuprinsă între 25 şi 34 de ani care preferă astfel de produse. Odată cu înaintarea în vârstă, procentele încep să scadă uşor. Astfel avem 32% pentru categoria 35-44 de ani și doar 23% când vine vorba despre românii de peste 44 de ani care mânâncă dulciuri fără zahăr.

În acelaşi timp, 52% din rândul celor care aleg acest gen de produse nu au copii, iar 35% dintre consumatori sunt necăsătoriți. 

Există şi diferenţe de gen când vine vorba de consumul produselor fără zahăr, 54% dintre consumatori sunt femei şi 46% sunt bărbaţi.

Cum influenţează educaţia consumul de zahăr

Nivelul de educație este un alt criteriu care influențează preferința pentru alternativele fără zahăr. Cei cu studii superioare aleg mai des astfel de produse decât cei cu educație medie sau inferioară. 

Şi nivelul de calificare profesională este un criteriu important. Astfel, 45% dintre consumatori lucrează la birou, iar 22% au un job care presupune muncă fizică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Profilul românilor care mănâncă dulciuri fără zahăr - studiu