Antena Meniu Search
x

Video Program scurt de Noaptea Muzeelor 2020. Evenimentul se mută ziua sau în online

Noaptea Muzeelor devine Ziua Muzeelor. În seara de 14 noiembrie muzeele ar fi trebuit să îşi deschidă porţile pentru vizitatori. Din cauza restricţiilor impuse de pandemie, muzeele se vor închide la 9 seara. Dar vor exista tururi de noapte în online.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 11.11.2020, 22:57

Vezi și
  • Noua Muzeelor 2020 va avea loc în condiții speciale, din cauza pandemiei
  • Anii în care oamenii se bucurau până dimineața de exponate, dați uitării
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19

Turul online reprezintă varianta sigură în pandemie. Daca în anii trecuţi, cozile erau imense, acum muzeele vor rămâne goale peste noapte.

Unii sunt dezamăgiţi că trebuie să se mulţumească doar cu atât. Noile restricţii au blocat evenimentul. Dar multe muzee vor fi deschise în timpul zilei.

Dragos Neamu, managerul Nopții Muzeelor: Este evident ca vorbim de actualul context pandemic care ne-a dat peste cap organizarea Nopții Muzeelor.

Sunt şi muzee care au pregătit mici surprize în acest an. Un exemplu este Muzeul Antipa din Bucureşti.

Florentina Purdescu, șef birou relatii publice Muzeul Antipa: În ziua de 14 noiembrie muzeul va fi deschis în mod obișnuit respectându-se toate regulile, iar după ora de închidere sunt prezentări video care vor fi postate la ora 19, 21 și 23.

Peste 60 de muzee din România vor lua parte la Noptea Europeană a Muzeelor. Dar pentru prima data în 16 ani, oamenii se vor bucura de exponate de acasă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Program scurt de Noaptea Muzeelor 2020. Evenimentul se mută ziua sau în online