Antena Meniu Search
x

Programul "Rabla" revine și în 2014

Rabla revine şi anul acesta. În mai puţin de o săptămână, putem duce maşinile mai vechi de zece ani la centrele de casare, în schimbul unui tichet valoric.

Vezi și

 Şi cumpăra astfel mai uşor un autoturism nou. Programul aduce, însă, modificări importante. Tichetele vor fi doar electronice, aşa că samsarii nu vor mai profita nici de vânzători, nici de cumpărători.

Nu toată lumea e încântată de noile reguli ale Programului Rabla. E imposibil să casezi o maşină veche dacă nu ştii exact ce vei face cu tichetul primit la schimb.

Posesorii de rable trebuie să se înscrie la un singur dealer autorizat. Numai de la el pot să cumpere o maşină nouă. Dacă vor să vândă tichetul, trebuie să găsească un viitor client al respectivului dealer şi să primească de la el o sumă de bani. La mica înţelegere. Agenţii de vânzări din showroom pot facilita întâlnirea.

Fără samsari care speculează şi încasează bani la negru şi fără rezervări, aşa cum se întâmpla anul trecut. Dealerii auto sunt convinşi că vor dispărea astfel şi cozile interminabile de la centrele REMAT.

Proprietarilor care îşi casează maşina veche vor primi şi anul acesta 6.500 de lei. Pentru această ediţie a programului, care s-ar putea să fie şi ultima, guvernul a pus la dispoziţie 20 de mii de tichete. Rabla 2014 începe oficial pe 1 aprilie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Programul "Rabla" revine și în 2014