Antena Meniu Search
x

Protest spontan la centralele de termoficare din București

În prag de sărbători bucureştenii riscă probleme în case cu apa caldă şi căldura. Angajaţii a trei centrale de termoficare din capitală au iniţiat un protest spontan şi nu au mai vrut să intre în tură, ieri după-amiază.

Vezi și

În prag de sărbători bucureştenii riscă probleme în case cu apa caldă şi căldura. Angajaţii a trei centrale de termoficare din capitală au iniţiat un protest spontan şi nu au mai vrut să intre în tură, ieri după-amiază. Oamenii sunt nemulţumiţi de salariile pe care le au şi se plâng că, de 10 ani, li se promit bani mai mulţi, pe care, însă, nu i-au primit niciodată. Administratorul special al ELCEN a venit cu soluţii, după o discuţie purtată la Ministerul Energiei.

Angajaţii de la CET Progresul, Sud şi Grozăveşti au refuzat să mai intre la lucru. Cer ca salariile lor să fie mărite invocând condiţiile grele în care lucrează. Pentru moment, activitatea lor a fost suplinită de colegii care erau deja în tură.

Oamenii susţin că nu se va opri complet producerea de agent termic. Şi totuşi, temperatura din calorifere ar putea să scadă.

La Ministerul Energiei, reprezentanţii companiei ELCEN, care administrează centralele, dar şi liderii de sindicat şi ceilalţi factori implicaţi în situaţie, au purtat negocieri pentru mărirea sumelor oferite muncitorilor.

Această sumă nu este însă o majorare salarială permanentă ci doar un bonus, urmând ca, potrivit reprezentantului ELCEN, după reorganizarea societăţii din luna mai, să se mărească şi venitul de bază.

Un judecător a acceptat la 22 octombrie planul de reorganizare al ELCEN. Prin acesta, societatea va fuziona cu RADET dând naştere unei noi entităţi, care se va afla în subordinea Primăriei Capitalei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Protest spontan la centralele de termoficare din București