Antena Meniu Search
x

O adolescentă din Vaslui a mâncat vată ca să slăbească, dar a ajuns la spital

O pseudo-metodă de slăbit extrem de periculoasă importată din Statele Unite face victime la noi în ţară. O elevă de liceu din judeţul Vaslui a înghiţit vată medicinală îmbibată cu energizant ca să dea câteva kilograme jos

Vezi și

Reţeta fatală a apărut în urmă cu ceva vreme peste ocean, în America. Iar acolo, se pare, este o practică folosită, dar la fel de condamnată de medici. Specialiştii din Statele Unite au fost primii care au tras semnalul de alarmă. Dar degeaba. Pe scurt, tinerele americane înghit bucăţile de vată ca să se simtă sătule.

La fel a făcut şi adolescenta de doar 16 ani din judeţul Vaslui. I s-a facut rău însă imediat. Se simţea slăbită, avea dureri de cap, ameţeli, stare de vomă şi de epuizare.

Aşa că a ajuns la spital. Din fericire foarte repede, iar medicii au reuşit să o stabilizeze. Medicii avertizează că în aceste cazuri există şi posibilitatea apariţiei unui blocaj intestinal, întrucât bucăţile de vată nu sunt corect digerate de enzimele din stomac.

La noi în ţară, puţini au auzit de dieta cu vată îmbibată în suc de portocale. În SUA, însă, e o adevarată isterie. Din dorinţa de a da jos câteva kilograme, tinerele americane îşi pun în pericol sănătatea păcălindu-şi organismul.

Se pare însa ca adolescenta din judeţul Vaslui a înţeles că "regimul" i-ar putea rezolva uor complexele legate de greutate. A înghiţit cocoloasele umezite în energizant şi, acum două zile, a ajuns pe patul de spital.

"A ajuns la noi în secţie o pacientă în vârstă de 16 ani, cu stare de slăbiciune, dureri de cap, ameţeli, stare de vomă, de epuizare, alternând cu stări de agitaţie. Am aflat de la ea că mâncase în acea zi vată medicinală îmbibată în energizant, cu intenţia de a slăbi. A văzut pe un post de televiziune că este o modalitate de a slăbi, deşi fetiţa nu pune probleme de obezitate sau tendinţă spre obezitate. Fantezii adolescentine… Situatia în sine presupune nişte riscuri. Ea a ingerat vată medicinală, care nu mai este bumbac aşa cum era altădată. E o fibră sintetică, odată ajunsă în stomac, ea nu se digeră. E foarte periculos şi recomand părinţilor să fie atenţi cu adolescenţii, să ştie ce mănânca, dacă mănânca şi, mai ales, cât mănâncă", a declarat dr. Valeriu Lupu, din cadrul sectiei Pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » O adolescentă din Vaslui a mâncat vată ca să slăbească, dar a ajuns la spital