Antena Meniu Search
x

Video Puncte de frontieră pentru controlul importului de deşeuri. România blochează gunoiul din străinătate la graniţe

Controale mult mai aspre la frontierele ţării pentru importurile de deşeuri reciclabile. Din cele peste 90 de puncte de trecere ale frontierei pe unde astfel de transporturi intrau la noi, doar 15 vor mai fi folosite pentru aşa ceva. 

de Redactia Observator

la 07.02.2022, 20:56

Vezi și

În decembrie anul trecut, în urma campaniei ”După noi gunoiul”, autorităţile au adoptat o hotărâre de guvern prin care importurile de deşeuri pentru reciclare, vor fi dirijate prin 15 puncte de trecere a frontierei. Astfel încât toate frontierele României să fie asigurate.  În toate aceste puncte vor exista echipe de la garda de mediu şi poliţişti de frontieră care să verifice actele celor care trec graniţa încărcaţi cu deşeuri. 

Mai mult, va exista un registru pentru toţi reciclatorii acolo unde trebuie să să specifice cantitatea de deşeuri pe care o aduc în ţară, ce tip de deşeuri transportă dar şi unde urmează a fi duse pentru reciclare. 

Oficialii se gandesc inclusiv la introducerea unui sistem GPS astfel incat deşeurile să ajungă la punctul de reciclare si să nu fie pIerdute pe parcurs, aruncate pe camp sau arse ilegal. Se întâmplă după ce, anul trecut, noi la Observator v-am arătat cum a luat amploare fenomenul transporturilor ilegale de deşeuri iar acest lucru se vede şi în cifre. În 2021 au fost sesizate peste 500 de astfel de infracţiuni, cele mai multe la graniţa cu Bulgaria şi Ungaria. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Puncte de frontieră pentru controlul importului de deşeuri. România blochează gunoiul din străinătate la graniţe