Antena Meniu Search
x

Video Purtarea măştii de protecţie ar putea să nu mai fie obligatorie din vară, la mare şi la munte, în anumite condiţii

Avem veşti bune legate de măşti. La vară am putea sta în sfârşit pe plajă fără ele. Ministrul de Interne spune asta, mai exact că se ia în calcul renunţarea graduală la această măsură. La un moment dat s-a vehiculat inclusiv varianta în care nu vom purta măşti nici de 1 mai, dar nu avem o decizie în acest sens.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 12.04.2021, 14:23

Vezi și
  • Hotelurile de pe litoral nu pot caza mai mulţi turişti decât 70% din capacitatea avută.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat că, în momentul de faţă, purtarea măştii este obligatorie atât la mare, cât şi la munte, însă, se analizează ridicarea graduală a acestei restricţii.

Cu atât mai mult cu cât, anul trecut, spunea ministrul, foarte mulţi oameni erau pe plajă, unii lângă ceilalţi, fără mască, iar lucrul acesta nu era încurajator pentru evitarea pandemiei.

Aşadar, se ia calcul ca, atât în minivacanţa de 1 mai, cea care se apropie, dar şi de la 1 iunie, o parte dintre restricţii să fie ridicate gradual. De exemplu, în vârf de munte, când facem expediţii, sau pe plajă, unde putem sta distanţaţi, ori în mare, oamenii ar putea să nu fie obligaţi să poarte masca de protecţie.

În acest moment, staţiunile de pe litoral pot fi deschise, însă unităţile de cazare nu pot caza mai mulţi turişti decât 70% din capacitatea avută. În Constanţa, în acest moment, există o incidenţă a infectărilor de 5,28 cazuri la 1.000 de locuitori. Asta înseamnă că restaurantele şi cafenelele sunt închise la interior, iar terasele sunt deschise, însă trebuie să fim atenţi să respectăm regulile de weekend, când magazinele se închid la ora 18.00, iar circulaţia este restricţionată începând cu ora 20.00.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Purtarea măştii de protecţie ar putea să nu mai fie obligatorie din vară, la mare şi la munte, în anumite condiţii