Antena Meniu Search
x

Răniţii din clubul Colectiv povestesc clipele de groază prin care au trecut

72 de răniţi rămân încă internaţi în spitalele din Capitală. 15 dintre ei, în stare gravă. Prietenii şi rudele imploră ajutorul, dar pacienţii sunt prea fragili pentru a fi, deocamdată, transferaţi

Vezi și

 72 de răniţi rămân încă internaţi în spitalele din capitală. 15 dintre ei, în stare gravă. Prietenii şi rudele imploră ajutorul, dar pacienţii sunt prea fragili pentru a fi, deocamdată, transferaţi. Ceilalţi, deschid, rând pe rând, ochii. Comunică şi povestesc despre dezastrul din club. Experienţa a fost atât de traumatizantă, încât nici cei învăţaţi cu greul nu pot să o uite. Un militar, rănit şi el la concert, a vorbit cu reporterii Observator. "Am trecut prin iad", le-a spus el, cu ochii în lacrimi. "Dar trebuie să mergem înainte. Pentru ei, pentru cei pierduţi."

Vineri seara a venit special, din Mangalia, să-şi susţină prietenii care au urcat pe scenă.

Andrei, militar de profesie, a simţit repede pericolul şi a plecat spre uşă. Totuși, in fum şi întuneric atât Andrei cât şi alţi tineri au ajuns direct pe patul de spital. Aici, spun ei, i-au aşteptat îngerii salvatori.

În spitalele din Capitală mai rămân 72 de răniţi din care 15 în stare gravă. Aşa este şi Loredana, internată la Spitalul de Arşi. Lângă ea, oră de oră, stau familia şi prietenii. Iar cei care rămân cu noi au nevoie de mult sprijin. Ministerul Sănătăţii a alcătuit deja un grup de intervenţie, atât pentru răniţi cât şi pentru familiile lor.

Guvernul oferă ajutor financiar şi familiilor care au rude în ţară. Şase mii de lei lunar pe toată durata spitalizării. Banii ar putea fi deblocaţi din contul de rezervă al Guvernului. Ca să-i acceseze, rudele victimelor pot depune solicitări la Agenţiile Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială sau, în Bucureşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » Răniţii din clubul Colectiv povestesc clipele de groază prin care au trecut