Antena Meniu Search
x

Băsescu, după ședința CSAT: "Operațiunea din Apuseni, un eșec"

Consiliului Suprem de Apărare a Ţării s-a reunit azi, la ora 16.00, în prima şedinţă din 2014, pe ordinea de zi aflându-se rapoartele Executivului şi Serviciului de Telecomunicaţii Speciale cu privire la accidentul aviatic din 20 ianuarie, soldat cu moartea Aurei Ion si a pilotului Adrian Iovan.

Vezi și

În declarația sa, Traian Băsescu a precizat că "statul roman are capacitatea sa intervină în situaţii de urgenţă".

"Dupa accidentul din 20 ianuarie din Apuseni s-a creat in mod nedrept impresia ca statul roman nu este capabil sa actioneze in stare urgenta. Vreau sa precizez, in mod clar, ca atunci cand atributiunile au reclamat, eu am coordonat actiunile statului roman, cea mai mare parte dintre ele fiind implicate, in mod curent, in operatiunile de salvare in accidentele aviatice", a spus șeful statului.

Președintele a mai subliniat că acțiunea din Apuseni a fost UN EȘEC.

Acţiunea din Apuseni nu a fost coordonată în conformitate cu reglementările în vigoare. De aceea a fost un eşec, aşa cum a definit-o şi primul-ministru. În aceste zile, s-a instalat public, prin persistenţa uinor minciuni, ideea că STS trebuia să facă localizarea exactă a locului accidentului. Este o minciună. STS nu are echipamente pentru aşa ceva, nici dreptul legal să facă aşa ceva, a spus Traian Băsescu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Băsescu, după ședința CSAT: "Operațiunea din Apuseni, un eșec"