Antena Meniu Search
x

Răsturnare de situaţie în scandalul de la Odorheiul Secuiesc! Cel care a susţinut că vânzătoarea nu a vrut sa îl servească pentru că e român este acum ANCHETAT!

Vloggerul care s-a plâns că nu a putut cumpăra mici, pentru că nu ştia limba maghiară, este acuzat acum de incitare la ură. A încercat să transmită informaţii false, când a editat filmuleţul, transmite Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Ancheta s-a încheiat, iar vloggerul ar putea fi urmărit penal.

Vezi și

Răsturnare de situaţie în scandalul de la Odorheiu Secuiesc. Vloggerul care s-a plâns că nu a putut cumpăra mici, pentru că nu ştia limba maghiară, este acuzat acum de incitare la ură. A încercat să transmită informaţii false, când a editat filmuleţul, transmite Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Ancheta s-a încheiat, iar vloggerul ar putea fi urmărit penal. 

Sunt imaginile care au stârnit furtuna pe internet. Aproape un milion de oameni au urmărit imaginile prezentate de vlogger. A susţinut că angajata din Odorheiu Secuiesc i-a refuzat comanda pentru că nu vorbea limba maghiară. 

"Filmarea este prelucrată, deci ea este tăiată în puncte esenţiale unde nu ni se prezintă, de exemplu, ce a declarat şeful ierarhic superior sau cum s-a ajuns la aceste elemente în care el să spună că nu a fost servit pentru că este român", spune Csaba Asztalos, de la CNCD.

"Subliniem că angajata noastră i-a răspuns în limba română clientului în primele sale vizite la Grill, momente care însă nu au fost incluse în film", spun reprezentanţii hipermarketului", a fost comunicatul de presă al hipermarketului Kaufland.

Pe acelaşi subiect

Transmit astăzi oficialii magazinului, după ce au aflat că nu va exista o anchetă pentru discriminare. 

"Fiind făcută de Ziua Limbii Române, pe 31 august, cu intenţie, nepublicând întreaga filmare, am putea spune că a fost o înscenare, o ştire falsă", mai spune Csaba Asztalos.

Cei de la Consiliul Naţional privind Combaterea Discriminării spun că vloggerul nu a prezentat până acum probe în apărarea sa. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Răsturnare de situaţie în scandalul de la Odorheiul Secuiesc! Cel care a susţinut că vânzătoarea nu a vrut sa îl servească pentru că e român este acum ANCHETAT!