Antena Meniu Search
x

Video Reacţia bucureştenilor, la plimbare prin Rahova pietonală. "Am fost și pe Calea Victoriei, dar e departe, mă, mamă!"

Vremurile se schimbă! În loc de Calea Victoriei, pietonii au avut liber la distracţie pe strada Bârcă din Rahova. Programul „Străzi deschise - promenada urbană“ a ajuns în cartierul Rahova. Mulţimea de copii şi adulţi bucuroşi sunt dovada că toţi bucureştenii au o nevoie enormă de spaţii pietonale civilizate, sigure, liniştite şi fără poluarea maşinilor. 

de Redactia Observator

la 09.10.2022, 20:00

Vezi și

O zonă gri din cartierul Rahova a prins culoare weekendul acesta. Vacarmul claxoanelor a fost înlocuit de larma veselă a copiilor şi adulţilor care se bucurau să se joace de-a lungul şi de-a latul arterei aglomerate în orice zi şi la orice oră. Calea Victoriei, tradiţionala zonă pietonală, nu a mai fost închisă pentru maşini. Strada Bârcă a fost vedeta.

"Străzi deschise": La plimbare prin Rahova

"Interesant, e prima oară când se întâmplă în Rahova. E bine când e mai aproape de casă și nu trebuie să mai pleci cu mașina, cu troleibuzul", spune o mamă. "E foarte inteligentă ideea cu strada închisă, ne place foarte mult!", adaugă un tată. "Tot cartierul cred că e mulțumit! Am fost și pe Calea Victoriei, dar e departe, mă, mamă!", povesteşte o bunică.

Ștefan locuiește chiar pe strada devenită pietonală pentru două zile. S-a distrat împreună cu toţi copiii din Rahova, fără grija maşinilor. "Până acum îmi place bowlingul și biliardul. Azi jucăm tenis. A fost cel mai frumos să fac tenis cu mama. A fost cel mai distractiv", mărturiseşte el. "Au găsit multe lucruri interesante care, la prima vedere, par banale. Mi se pare o idee foarte bună și cred că ar fi indicat să se repete cel puțin o dată pe lună", este de părere mama lui Ștefan.

Pe acelaşi subiect

Pe lângă spațiile de joacă amenajate pe stradă, localnicii din Rahova au avut parte și de spectacole în aer liber. "Oamenii ne-au primit cu brațele deschise și se bucură de activitățile sportive pe care le-ați văzut și voi, dar și de momentele de spectacol oferite de Teatrul Masca, Teatrul Țăndărică, Școala de Artă și Circul Metropolitan", spune Georgiana Neagu, organizator. 

Au fost şi bucureşteni nemulţumiţi

Au fost, însă, și locuitori din Rahova nemulţumiţi că strada a fost deschisă doar pentru pietoni. S-au plâns de zgomotul din noaptea în care au fost instalate terenurile de bowling şi de minigolf pentru copii şi au scris supărările lor pe pagina de facebook a lui Nicuşor Dan. Organizatorii promit, însă, că vor organiza promenada urbană în Rahova şi weekendul următor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri sociale » Reacţia bucureştenilor, la plimbare prin Rahova pietonală. "Am fost și pe Calea Victoriei, dar e departe, mă, mamă!"