Antena Meniu Search
x

Video Reacţia lui Ionatan, un turist din Israel, după ce a mers pe Transalpina, cea mai înaltă şosea din România

Liber spre drumul dintre nori! A fost redeschisă Transalpina, cea mai înaltă șosea din România. Turiştii care au urcat până la peste două mii de metri au avut de toate, iarnă, vară, zăpadă, soare. Plus bucuria traversării unuia dintre cele mai frumoase drumuri din lume.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 01.06.2022, 19:36

Vezi și

Spectaculosul drum care şerpuieşte pe creste dezvăluie un tablou de poveste. Iar de pe două roţi, aventura e de neuitat.

''La cât aţi plecat de acasă?

La 4 şi ceva. Primul am fost.''

Practic turistul care a deschis Transalpina în acest an. Şi are planuri mari. A plecat din Rovinari şi vrea să traverseze munţii pe bicicletă. 

Pe acelaşi subiect

2.145 de metri altitudine, cel mai înalt punct de pe Transalpina. Pe lângă priveliştea demnă de pus pe o carte poştală, turiştii care vor ajunge aici, vor găsi, la început de iunie şi multă zăpadă.

''Peisajul absolut magnific, zăpada combinată cu verdeaţa şi cu stâncile de pe Transalpina ne oferă un peisaj unic.''

''Este un drum deosebit care merită vizitat.''

''Am fost şi ieri în recunoaştere. Mergem până în Moldova.''

Ionatan este din Israel şi vizitează pentru prima dată ţara noastră. Pe lângă peisajele care i-au tăiat răsuflarea, a fost uimit să găsească zăpadă pe marginea drumului.

Ionatan, turist: Drumul este frumos. Condiţiile pentru condus sunt foarte bune, aşa că e o plăcere să vezi peisajul, muntele, zăpada. Vin din Orientul Mijlociu şi nu vedem asta prea des.

Şi ciobanii au urcat pe munte. Încep să pregătească stânele pentru oaspeţi.  

Mărioara Babu, proprietar stână: Deschidem şi noi porţile stânii. Turmele vor urca la munte. Aşteptăm sezonul, aşteptăm turiştii care au fost, în ultimul timp, mai vitregiţi de libertate să vină, să respire aerul curat de la munte.

Regulile pe care turiştii trebuie să le respecte pe Transalpina

Deşi traficul pe Transalpina a fost reluat, turiştii trebuie să ţină cont de câteva reguli.

Cristi Tudor, reprezentant DRDP Craiova: Restricţionată viteza de circulaţie pentru siguranţa participanţilor la trafic la 30 de km oră. Intervalul orar în care se poate intra pe acest sector este 7 – 21.

Pentru că vremea a fost mai blândă, şoseaua a fost deschisă mai devreme cu două săptămâni faţă de anul trecut. Însă drumarii n-au avut o misiune prea uşoară. Au găsit nămeţi şi de şapte metri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Reacţia lui Ionatan, un turist din Israel, după ce a mers pe Transalpina, cea mai înaltă şosea din România