Antena Meniu Search
x

Video Reacţia mamei lui Gabriel Luca, mortul „viu” din Costuleni, când a aflat că acesta trăiește, înainte de pomana de 40 de zile

Nu e miracol de Crăciun, ci un episod tragic-comic, demn de Caragiale. Un bărbat declarat mort s-a întors acasă, chiar când rudele se pregăteau de parastasul de 40 de zile. Familia a plâns la căpătâi un alt mort, i-au făcut până şi înmormântare creştinească. Acum, poliţiştii trebuie să afle cine este în groapă. Iar bărbatul trebuie să demonstreze... că e viu.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 23.12.2020, 00:20

Vezi și

Mortul "viu" se numeşte Gabriel Luca şi este din comuna Costuleni, judeţul Iaşi. Bărbatul de 51 de ani nu a înviat printr-un miracol, ca Lazăr din Biblie. Ci a fost declarat mort dintr-o... confuzie.

În luna octombrie, bărbatul a plecat să muncească la o fermă, iar rudele l-au dat dispărut. Coincidenţa face ca, luna aceasta, într-o localitate vecină, să fie găsit un cadavru, pe malul unei ape. Al unui alt bărbat.

Ilie Viorel, primar Răducăneni: Nepoata a recunoscut ca fiind unchiul său ce era dispărut de la domiciului lor de mai mult timp.

Trei zile, rudele l-au plâns la căpătâi. I-au făcut înmormântare creştinească. 

Cum a aflat familia că bărbatul e viu

Înainte de pomana de 40 de zile, mama bărbatului l-a sunat pe proprietarul fermei la care ştia că fiul ei mai muncise, s-o ajute cu bani.

Maria, mama bărbatului: Vă aduc la cunoştinţă că Gabriel este mort şi zic poate mă ajutaţi cu oleacă de bani. Şi a zis: cum, că Gabriel e la mine. Cum l-aţi şi îngropat. Când am auzit aşa, cu telefonul în mână să mă prăpădesc.

Gabriel Luca, bărbatul declarat mort: Când am ajuns acasă, eram îngropat. Am fost la cimitir şi-am văzut crucea acolo, am văzut tot. M-am apucat şi eu de plâns că a îngropat pe altul, ce să-i fac.

Până când certificatul de deces al bărbatului nu va fi anulat, poliţiştii nu pot continua ancheta pentru a afla cine este omul din groapă. Astfel că, oficial, va mai fi mort o vreme. 

Gabriel Luca, bărbatul declarat mort: Acum trebuie să mă învie, să îmi facă actele înapoi. 

Un alt bărbat din Iaşi se chinuie de doi ani în instanţă să demonstreze că e viu. Şi la Bârlad, un caz similar de a întoarce printre cei vii un bărbat declarat mort chiar de soţie durează de mai bine de un an. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Reacţia mamei lui Gabriel Luca, mortul „viu” din Costuleni, când a aflat că acesta trăiește, înainte de pomana de 40 de zile