Antena Meniu Search
x

Video Reacția unui șofer din București prins că a parcat pe prima bandă: "Ce, eşti de la poliţie? Îmi dai tu amendă?"

Tupeu fără limită. În Capitala cu străzi arhi-pline de maşini, prima bandă a marilor artere este ocupată zi şi de noapte de vehicule parcate ilegal. Miile de amenzi date de poliţişti nu rezolvă problema. Cinci şoferi se bat pe un singur loc de parcare şi cred că această criză le dă dreptul să lase automobilele unde vor, fără să le pese că încurcă tot traficul, inclusiv ambulanţe şi maşini de pompieri. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 22.02.2023, 22:22

Vezi și

- Nu vă e teamă că o să vă amendeze poliţia?

- Nu îmi e teamă de nimic. 

Fără frică de poliţişti, şoferii din Capitală parchează pe prima bandă a străzilor fără nicio problemă. Un fenomen pe care Nicușor Dan anunța acum un an și jumătate că îl va opri. 

Nicuşor Dan, primarul Capitalei: În anul acesta o să vedeți cu câteva zeci de mii de mașini mai puțin pe prima bandă. O să aflați!

Pe acelaşi subiect

Nu am aflat. Mai mult, blocarea primei benzi a devenit o normalitate ilegală. Pe Calea Moşilor a devenit un obicei staţionarea pe prima bandă de circulaţie. Tocmai de aceea ceilalţi soferi sunt obligați să ocolească și să meargă pe a doua bandă. 

Codul Rutier prevede amendă pentru toţi şoferii care parchează în afara locurilor special amenajate, inclusiv pe prima bandă. În centrul Capitalei, pe Calea Moşilor, motivele par să bată legea.

- Iau medicamentele şi am plecat. 

- Aţi oprit pe prima bandă de circulaţie?

- Da, ştiu.

- De ce?

- M-am grăbit. 

- Ştiţi că nu e voie să lăsaţi mașina?

- Ce, eşti de la poliţie?

- Nu vă e teamă de amendă?

- Îmi dai tu amendă? 

Şoferii care încalcă legea dau un exemplu rău celorlalţi, inclusiv turiştilor străini

Spre marginea Bucureştiului este la fel. Pe Bulevardul Iuliu Maniu prima bandă de circulaţie a devenit o veşnică parcare. asta în ciuda faptului că indicatoarele arată că toate maşinile de aici vor fi ridicate de primărie. 

Inclusiv poliţia locală staţionează pe prima bandă. Şoferii le urmează exemplul.

- Am oprit. Sunt cu copilul în maşină.

- Ştiţi că e prima bandă de circulaţie?

- Nu înțeleg de ce mă întrebaţi pe mine atâta timp cât sunt într-o coloană de maşini oprite.

În Sectorul 1 au fost ridicate 100 de maşini parcate ilegal de la începutul anului

În Sectorul 2, operaţiunea va începe în aprilie. Acolo, însă, poliţiştii locali au dat şase mii de amenzi în ultimele două luni. 

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2: Nu sunt suficiente locuri de parcare şi nu vor fi niciodată suficiente locuri de parcare. Nu putem continua în această poveste cu zâne in care există câte un loc de parcare pentru fiecare maşină.

Iar asta se vede. Lipsa locurilor de parcare a umplut prima bandă de circulaţie de pe Șoseaua Pantelimon, dintr-un capăt în altul.

Oficial, în Bucureşti sunt 1,7 milioane de locuitori şi 1,8 milioane de maşini.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Reacția unui șofer din București prins că a parcat pe prima bandă: "Ce, eşti de la poliţie? Îmi dai tu amendă?"