Antena Meniu Search
x

Video Se schimbă tarifele pentru parcările din București. Cât vor plăti șoferii pe oră sau pe zi, indiferent de zonă

După cum am anunţat în exclusivitate la Observator încă din luna august, "revoluţia parcărilor", aşa cum este numită legea care stabileşte tarifele pentru centrul Capitalei, se schimbă din nou.

de Redactia Observator

la 13.12.2022, 17:12

Vezi și

Deși parcările au adus 10 milioane de lei la bugetul oraşului, autorităţile locale schimbă încă o dată regulile. Astfel, dacă în prezent plătim 10 lei pe oră în centru sau zona zero, 5 lei pentru zona unu şi 2.5 lei pentru zona doi, începând cu data de 22 decembrie, Consiliul General al Municipiului Bucureşti ar urma să aprobe noile reglementări. 

Începând de săptămâna viitoare, bucureştenii ar urma să plătească 5 lei pe oră, sau 25 de lei pe zi, indiferent de zona unde îşi parchează maşinile. 

De asemenea, vor fi luate măsuri şi pentru cei care vor să parcheze în apropierea locuiţei. Riveranii vor putea plăti 50 de lei pe lună pentru a-şi lăsa maşinile oriunde în apropierea casei. 

Conform oficialilor locali, se lucrează deja la crearea unor locuri de parcare noi în centrul Capitalei, precum și la crearea unor benzi unice pentru transportul public. Banii proveniţi din plata parcărilor vor fi folosiţi pentru reparația unor trotuare, străzi sau pentru lucrări de sistematizare a traficului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri economice » Se schimbă tarifele pentru parcările din București. Cât vor plăti șoferii pe oră sau pe zi, indiferent de zonă