Antena Meniu Search
x

Agricultorii din Harghita, disperaţi după ce munca lor a fost distrusă din cauza ploilor din ultima vreme

Cultivă cartofi de când se ştiu pentru că vorbim despre afaceri în familie. Dar nu au avut niciodată pagube atât de mari ca anul acesta. Agricultorii din Harghita sunt disperaţi după ce munca lor, dar şi banii investiţi s-au dus, la propriu pe apa sâmbetei.

Vezi și

Cultivă cartofi de când se ştiu pentru că vorbim despre afaceri în familie. Dar nu au avut niciodată pagube atât de mari ca anul acesta. Agricultorii din Harghita sunt disperaţi după ce munca lor, dar şi banii investiţi s-au dus, la propriu pe apa sâmbetei. Din cauza ploielor din ultima perioadă, cartofii putrezesc în pământ. 200 de hectare sunt distruse în totalitate.

Hectare întregi cultivate cu cartofi sunt. acoperite de ape. Este situaţia dificilă cu care producătorii din Harghita se confuntă. Oamenii se tem deja de faliment, pentru că e posibil să nu recupereze niciun leu din cheltuielile făcute cu însămânţări şi tratamente. Unul din producători are 5 hectare cu cartofi total distruse.

Oamenii sunt extrem de îngrijoraţi. Au luat legătura cu Prefectura şi speră să primească totuşi despăgubiri

Nici celelalte culturi agricole nu se prezintă bine. Sfecla de zahăr e şi ea înecată în apă. Singurul care mai poate fi salvat este porumbul, însă în Harghita acest soi se cultivă doar pentru siloz.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Agricultorii din Harghita, disperaţi după ce munca lor a fost distrusă din cauza ploilor din ultima vreme