Antena Meniu Search
x

Peste 130.000 de turiști așteptați pe litoral, pentru ultimul weekend de dinainte de reducerile de prețuri promise de hotelieri

După un weekend în care vremea rea a liniştit spiritele pe litoral, turiştii îşi iau revanşa. Ultimele zile de vară autentică sunt petrecute ca în vremurile bune. De luni, încep să scadă preţurile la mare, la fel şi temperaturile.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 21.08.2020, 21:15

Vezi și
  • Prețurile la cazare ar urma să scadă în două etape, în perioada următoare.

Pe plaja din Costinești este atât de aglomerat încât îmi este aproape imposibil să ajung la colegul meu, de exemplu. Dacă aș vrea să găsesc o porțiune de nisip, ar trebui să sar peste picioarele turiștilor, să ocolesc cearșafurile și să ocolesc prosoapele care sunt efectiv unele lângă celelalte. Merci! Uite, cineva chiar a tras puțin prosopul să pot ajunge aici pentru a mă putea vedea așa.

Aşa arată începutul de weekend, cu peste 130 de mii de turişti pe întreg litoralul. Exact ca în vremurile bune. Nici restricţiile, nici numărul mare de îmbolnăviri cu noul coronavirus nu îi sperie pe oameni. Prosop lângă prosop şi umăr lângă umăr - este singura regulă de la mare. 

Ar fi fost o afacere mai bună pentru turişti să vină săptămâna viitoare, când patronii hotelurilor încep să taie 20-30% din tarifele de cazare. Urmează încă un val de reduceri din septembrie, pe măsură ce temperaturile scad. La un hotel de patru stele, chiar şi cu ieftiniri, tot scump este. 

Mihaela Surin, manager hotel 4 stele: Pentru un sejur de cinci nopți, turiștii noștri în momentul de față vor avea un tarif de 186 de euro pe noapte. Pentru luna septembrie, cu un discount de 40%, vom ajunge la tarife de 100 de euro cu același pachet turistic.

Turiştii cu bugete mai mici au la dispoziţie oferta cu mai puţine stele, cu preţuri care pleacă de la 50 de lei pe noapte la două stele şi de 150 de lei la trei stele. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Peste 130.000 de turiști așteptați pe litoral, pentru ultimul weekend de dinainte de reducerile de prețuri promise de hotelieri