Antena Meniu Search
x

Reguli de bună purtare pentru aleşi! Parlamentarii şi-au votat codul de conduită

Parlamentarii vor fi obligaţi să meargă la serviciu în ţinută decentă, nu mai au voie să înjure sau să jignească. Sunt regulile codului de conduită al aleşilor

Vezi și

Parlamentarii vor fi obligaţi să meargă la serviciu în ţinută decentă, nu mai au voie să înjure sau să jignească. Sunt regulile codului de conduită al aleşilor votat de senatori şi deputaţi.

Scandalul dintre Mihai Goţiu şi Mirel Palada este motivul pentru care colegii senatorului bătut în platoul de televiziune au cerut să fie interzisă violenţa în rândul parlamentarilor. 

ION STELIAN, deputat USR:

Deputaţii şi senatorii trebuie să aibă un comportamnet decent, să nu folosească în nicio împrejurare violenţa fizică sau verbală, să nu folosească expresii sau cuvinte  jignitoare indecente sau calomnioase să aibă o ţinută vestimentară decentă.

Pe acelaşi subiect

CORNELIU BICHINEŢ, deputat PMP:

Dacă domnul Goţiu vrea să nu se tundă încalcă codul? Şi vreţi să-l amendaţi cu jumătate din salariu? Şi atunci de ce să îl mai flocăiască Palada la TV?

Varujan Pambuccian a încercat să calmeze spiritele în stilu-i caracteristic. 

VARUJAN PAMBUCCIAN, deputat al minorităţilor naţionale:

Dacă tot punem criterii, cred că un test de IQ şi unul psihiatric ne-ar fi folosit mai mult.

Şedinţa în care a fost adoptat codul de conduită a fost condusă de Nicolaie Bădălău, el însuşi acuzat că l-a bătut pe un lider PNL. Documentul îi obligă pe aleşi să se îmbrace decent şi să nu înjure.

MIHAI GOŢIU, senator USR:

O să ma consult cu un hairstylist, cu un designer vestimentar, lingvist ca sa am o ținuta decenta și dacă trec acest test.

Codul prevede şi faptul că senatorii şi deputaţii sunt independenţi în exercitarea mandatului de orice entitate fizică sau juridică şi că trebuie să dea dovadă de imparţialitate. Regulile aleşilor nu prevăd însă şi obligativitatea integrităţii, aşa cum Comisia Europeană a cerut insistent, inclusiv în ultimul raport MCV.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Reguli de bună purtare pentru aleşi! Parlamentarii şi-au votat codul de conduită