Antena Meniu Search
x

Reguli stricte la pelerinajul de Sfântul Dumitru din Bucureşti

Pelerinaj cu reguli stricte în Capitală. Duminică începe procesiunea de Sfântul Dumitru, ocrotitorul Bucureştiului. Dacă până acum ne-am obişnuit să vedem cozi imense şi oameni înghesuiţi, anul acesta ar trebui să arate cu totul altfel.

de Redactia Observator

la 24.10.2020, 00:43

Vezi și
  • Pelerinii vor prezenta actul de identitate la intrare.
  • Întreaga procesiune va fi păzită.

Ca şi la pelerinajul de Sf. Parascheva de la Iaşi, şi în Bucureşti se va intra la moaște cu buletinul. Singurii pelerini care vor putea ajunge la moaşte vor fi cei cu buletin din Bucureşti.

Şi mai mult de atât, întreaga distanţă, de la baza dealului mitropoliei şi până la raclă o vor parcurge respectând distanţa de un metru şi jumătate.

Pelerinii vor prezenta actul de identitate la intrare, iar întreaga procesiune va fi păzită.

Purtător de cuvânt jandarmerie: Ne vom asigura totodată că oamenii vor fi informaţi şi vor înţelege să aplice aceste reguli pentru că este pentru binele tuturor. Vor fi luate toate genurile de măsuri preventive.

Ca şi până acum, moaştele vor fi expuse în curtea Mitropoliei. Evenimentul va închide artere extrem de circulate, precum Bulevardul Regina Maria. Accesul pelerinilor se va face dinspre Piaţa Unirii, pe Dealul Patriarhiei, doar că anul acesta, credincioşii nu se vor mai întoarce pe aceeaşi rută. Vor merge în continuare şi vor ieşi pe strada 11 iunie.

Vasile Bănescu, purtător de cuvânt BOR: Vom asista la un pelerinaj mult diminuat. Diminuat ca număr de credincioşi participanţi. S-a diminuat major numărul de clerici slujitori. Vor sluji doar câţiva preoţi, doar câţiva ierarhi. Şi noi suntem îngrijoraţi. E o îngrijorare firească. Să vină pregătiţi, să aibă grijă de ceilalţi cu care se vor întâlni

Racla va fi acoperită cu un material special, transparent, care va fi dezinfectat după fiecare credincios în parte. Moaştele vor fi expuse duminică dimineaţa şi vor rămâne aşa doar până marţi.

Mulţi credincioşi au ales să vină încă de astăzi pe dealul mitropoliei pentru a evita aglomeraţia. Cu toate astea au avut destul de mult de aşteptat şi asta pentru că pot intra doar pe rând în biserică pentru a se închina la sfintele moaşte.

Cei care vor să evite cozile lungi sau nu sunt din Bucureşti se pot închina la moaşte în interiorul bisericii până duminică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Reguli stricte la pelerinajul de Sfântul Dumitru din Bucureşti